Strogi ukrepi Izraelcev ob pozitivnem vzorcu

Strogi ukrepi Izraelcev ob pozitivnem vzorcu
29.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pred dirko po Burgosu - prvo etapo je dobil Felix Grossschartner - je prišlo do ukrepov zaradi pozitivnega testa na Covid-19.

Dirka po Burgosu je letos vsekakor polna zvezdnikov. Seveda je to bilo pričakovati, saj je prva nekoliko pomembnejša etapna dirka po prisilnem premoru zaradi koronavirusa. Posledično si vsi želijo dirkati. Prva etapa do katedrale v Burgosu do Mirador del Castillo je bila nadvse razgibana.

Kolesarji so morali premagati vzpon prve kategorije in dva tretje. Zadnji je bil ciljni. Ker je bil ta klanec dolg 1 kilometer, povprečni naklon pa 5,1-odstoten. Na tem klancu smo videli odločilni obračun. Očitno so kolesarji moštva Bora Hansgrohe odlično pripravljeni. Po prevladu na dirki Sibiu Tour so se spet veselili zmage. Tokrat je bil najboljši Felix Grossschartner. Sledili so Almeida, Valverde, Aranburu, Landa, Gaudu …

Že pred začetkom dirke pa je bilo nadvse pestro. Pri moštvu Israel Start Up Nation. Omer Goldstein - njega na dirki sicer ni, vseeno pa je del ekipe - je bil v ponedeljek pozitiven na Covid-19. Posledično so pri ekipi sprožili dodatne ukrepe. Ukrepi so zajeli tiste, ki so bili z njim v stiku. Brez dirke je ostal Itamar Einhorn, ki je bil še pred odhodom v Burgos v stiku z Goldsteinom.

"To je veliko razočaranje. A že ob najmanjšem tveganju, da bi lahko bil okužen, smo morali razumno in odgovorno ukrepati."
Alex Dowsett

Že v ponedeljek so ga testirali, test pa je bil negativen. Brez dirke pa je ostal tudi Alex Dowsett, ki je bil v stiku z Einhornom. Britanca, pa tudi del osebja so testirali. Nihče ni okužen s Covid-19. A Dowsett je vseeno ostal brez nastopa. "Čeprav me boli, da morajo kolesarji izpustiti dirko, smo se morali izogniti kakršnemukoli tveganju. Morali smo ukrepati, saj rezultati niso bili znani dovolj hitro," je dejal športni direktor Oscar Guerrero.

"To je veliko razočaranje. A že ob najmanjšem tveganju, da bi lahko bil okužen, smo morali razumno in odgovorno ukrepati. Ekipa se je prav odločila, tako da je poskrbela, da je ta balon varen. Povsem podpiram odločitev in spoštujem odločitev ekipe in kolesarjem želim vso srečo," je med drugim dejal Dowsett.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ