Strogi ukrepi: Dirka po Franciji kot je še ni bilo

Strogi ukrepi: Dirka po Franciji kot je še ni bilo
15.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Organizatorji dirke po Franciji se pripravljajo na dirko, ko je še ni bilo. Obeta se delo in dirkanje v drugačnih razmerah. Razkrili so nekatere ukrepe.

Organizatorji dirke po Franciji se pripravljajo na to, kako izpeljati letošnji Tour, ki bo na sporedu od 29. avgusta do 20. septembra. Seveda vse v luči koronavirusa in ukrepov, kako se spopasti s tem virusom. Prvi pogoj je zagotavljanje varne razdalje. Ukrepi bodo močno vplivali na gledalce in prisotne medije. Pripravljena naj bi imeli dva scenarija.

Tistega, za vse prijetnejšega, in tistega z zelo strogimi ukrepi. Slednjega naj bi preizkusili že na dirki Criterium du Dauphine, ki bo potekala od 12. do 16. avgusta. L’Equipe poroča, da organizatorji tesno sodelujejo s predstavniki vlade. "Od začetka so nas pozvali, naj imamo pripravljenih več scenarijev,"je dejal direktor dirke po Franciji Christian Prudhomme. Zanimivo.

Eden od ukrepov bo, da ne gledalci ne novinarji ne bodo imeli dostopa do avtobusov posameznih ekip, kjer so novinarji ponavadi pobirali izjave, gledalci pa zbirali podpise in fotografije. Na cilju bo zelo omejeno število fotografov in snemalcev. Podelitve bodo potekale brez deklet, prislužene majice bodo v zaodrju kolesarjem oblekli maserji. Gledalci na vzpone ne bodo smeli z avtodomi ali avtomobili, ampak peš oziroma s kolesi.

Oglaševalska karavana, ki smo jo vajeni spremljati dve uri pred prihodom karavane bo krepko zmanjšana. Mimo gledalcev se bo pripeljalo vsega polovica vozil, ki smo jih sicer vajeni. Tudi življenje v hotelih bo drugačno, bolj nadzorovano. V hotelih in v jedilnicah bo manj ljudi. Posamezne ekipe bodo v ločenih nadstropjih. Kolesarji bodo morali tudi daljše transferje premagati s klubskimi vozili, in ne z letalskimi prevozi. Sicer pa so organizatorji še poudarili, da bodo natančnejša navodila pripravili v prihodnjih dneh.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ