Sunwebove kar tri ekipe že znane

Sunwebove kar tri ekipe že znane
25.11.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Pod imenom Sunweb obratujejo kar tri ekipe. Ženska, moška do 23 let in seveda elitna, World Tour ekipa s Tomom Dumoulinom in Michaelom Matthewsom.



Ekipe nadaljujejo s predstavljanjem svojih kolesarjev za sezono 2019. Zdaj so to storili pri eni izmed najuspešnejših v letošnji sezoni – govorimo o Sunwebu, ki podpira kar tri ekipe. Najprej omenimo ženski del. Letos so dekleta dobila kar 18 dirk, med drugim tudi žensko različico dirke po Veliki Britaniji. Dobila jo je Rivera. S tretjim mesto na svetovnem prvenstvu v kronometru se je izkazala Ellen Van Dijk, ki pa zapušča ekipo. Sunweb je v ekipni vožnji na čas na svetovnem prvenstvu osvojil tretje mesto. Nove okrepitve pred sezono pa so Pfeiffer Georgi, Janneke Ensing in Susanne Andersen. Glavna imena pa ostajajo Coryn Rivera, Lucinda Brand in Leah Kirchmann.

Mlajših članov bo 14, med elito je odšel tudi svetovni in evropski prvak do 23 let Marc Hirschi. In tu je še člansko moštvo. Letos so kolesarji Sunweba slavili 11 zmag. A Tom Dumoulin je zablestel z drugim mestom na dirki po Italiji in potem z drugim mestom na dirki po Franciji. Na obeh dirkah je tudi dobil vožnje ne čas. Obenem je bil drugi v vožnji na čas na svetovnem prvenstvu in četrti na cestni dirki. Drugi zvezdnik Michael Matthews se je dolgo ukvarjal s poškodbo rame. Po odstopu z dirke po Franciji – branil je lansko zeleno majico – pa je ob koncu sezone blestel. Dobil je klasični dirki v Kanadi, tako v Montrealu kot v Quebecu. Søren Kragh Andersen je dobil klasiko Pariz-Tours. Po tej sezoni pa je ekipo zapustilo kar sedem kolesarjev, tudi izkušena Laurens Ten Dam in Simon Geschke. Priša pa sta Nicolas Roche in Robert Power, medtem ko se bo že nekoliko vež pričakovalo od mladega Sama Oomna. Skupaj bo ekipa štela 25 kolesarjev.

Team Sunweb (moški): Asbjørn Kragh Andersen, Søren Kragh Andersen, Nikias Arndt, Jan Bakelants, Cees Bol, Roy Curvers, Tom Dumoulin, Johannes Fröhlinger, Chad Haga, Chris Hamilton, Jai Hindley, Marc Hirschi, Lennard Kämna, Max Kanter, Wilco Kelderman, Michael Matthews, Joris Nieuwenhuis, Sam Oomen, Casper Pedersen, Robert Power, Nicolas Roche, Michael Storer, Martijn Tusveld, Louis Vervaeke in Max Walscheid.

Team Sunweb (ženske): Susanne Andersen, Lucinda Brand, Janneke Ensing, Pfeiffer Georgi, Leah Kirchmann, Juliette Labous, Liane Lippert, Floortje Mackaij, Pernille Mathiesen, Coryn Rivera in Julia Soek.

Team Sunweb (U23): Nils Eekhoff, Felix Gall, Leon Heinschke, Ben Katerberg, Edo Maas, Niklas Märkl, Marius Mayrhofer, Jarno Mobach, Tim Naberman, Martin Salmon, Nils Sinschek, Florian Stork, Xandres Vervloesem in Ludvig Anton Wacker.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ