"Super nedelje" ne bo ... odpovedali veliki Roubaix

"Super nedelje" ne bo ... odpovedali veliki Roubaix
10.10.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

25. oktobra bi morala biti na sporedu 118. klasika Pariz-Roubaix. A so jo bili organizatorji primorani odpovedani. Razlog je jasen. Šrijenje virusa Covid-19.

Ne april. Oktober oziroma že konec septembra. To je letošnji čas enodnevnih klasik. Organizatorjem je uspelo izpeljati Liege-Bastogne-Liege, Valonsko in Barbantsko puščico. Čez dva dni bo na sporedu Gent-Wevelgem. Če bo vse v redu, bo 18. oktobra dan za dirko po Flandriji.

So pa že odpovedali Amstel Gold Race in zdaj je jasno, da 25. oktobra ne bo klasike Pariz-Roubaix. Priča bi bili že 118. izvedbi, obenem pa bi organizatorji pripravili tudi prvo dirko za ženske. Prvič po letu 1942 pa moške dirke ne bodo izpeljali. Dirka se namreč konča v Roubaixu in trenutno je to območje na rdečem seznamu glede števila okuženih s Covid-19.



"Radi bi se zahvalili področjem in partnerjem, ki so nas podpirali že ob prestavitvi dirke, pa tudi tistim, ki so bili, tako kot mi, navdušeni, da bo sicer spomladanska dirka tokrat jeseni. Vidimo se 11. aprila 2021. Na enem izmed največjih monumentov v kolesarstvu," so med drugim v obrazložitvi zapisali pri agenciji ASO, ki je zadolžena za organizacijo dirke.

To so prvič izpeljali leta 1896, do zdaj pa so odpovedali samo sedem izvedb. Štiri med prvo svetovno vojno in tri med drugo. Agencija ASO kljub uspešno izpeljanem Touru ni uspela prepričati oblasti, da lahko omeji število gledalcev na znamenitih tlakovanih odsekih, pa tudi na velodromu, ki tradicionalno gosti cilj dirke.

Župan Roubaixa se je sicer strinjal in je bil pripravljen sodelovati, a so bili predstavniki nekaterih drugih mest proti, tudi mesto Lille. V nedeljo, 25. oktobra bi bila za kolesarske navdušence to prav posebna, super nedelja. Na sporedu bi namreč bila zadnja etapa dirke po Italiji, gorska etapa dirke po Španiji s ciljem na Tourmaletu in tudi Pariz-Roubaix. Upamo lahko, da je izpadel samo Roubaix.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ