Svetovna lestvica: Primož Roglič povsem pri vrhu

Svetovna lestvica: Primož Roglič povsem pri vrhu
08.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Svetovna lestvica. Kakšno je stanje? Primož Roglič je na prvem mestu na lestvici najboljših na etapnih dirkah. Prihaja pa seveda dirka po Italiji.

Mednarodna kolesarska zveza zdaj že nekaj časa vodi Svetovno lestvico, ki se točkuje po sistemu teniškega WTA in ATP lestvice. Na svetovni lestvici vodi Julian Alaphilippe, ki ima več kot šesto točk prednosti pred drugim Tomom Dumoulinom. Tretji je Jakob Fuglsang, četrti Alejandro Valverde in na petem mestu že Primož Roglič. Kolesar moštva Jumbo Visma je zbral 2820,28 točk. Letos nadaljuje z odličnimi predstavami, saj je dobil vse tri etapne dirke, na katerih je nastopil.

Matej Mohorič je 32., Tadej Pogačar 58. Jan Polanc je 152, Jan Tratnik 155. in Simon Špilak 177. Med ekipami vodi Deceuninck Quick Step. Jumbo Visma je peta, UAE Team Emirates 7., Mitchelton Scott 8., Bahrain Merida 9. Katjuša Alpecin pa 18. Med državami je Francija s prvega mesta izrinila Belgijo. Sledijo Nizozemska, Velika Britanija, Italija, Španija, Nemčija, Kolumbija, Avstralija in na desetem mestu Slovenija 7269,55 točkami.

UCI poleg lestvic po posameznih kontinentih vodi tudi še lestvici najboljših enodevnih kolesarjev in najboljših na etapnih dirkah. Prav v tej kategoriji se je povsem na vrh povzpel Primož Roglič. Geraint Thomas je drugi, Simon Yates tretji. Sledijo Dumoulin, Lopez, Froome, Adam Yates, Quintana in Kruijswijk. Matej Mohorič je 27., Tadej Pogačar 31. Na lestvici enodnevnih dirk je prvi Julian Alaphilippe pred Mathieujem Van der Poelom in Oliverjem Naesenom. Matej Mohorič je 47., Luka Mezgec 141.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ