Svetovna prvakinja Kate Courtney se pridružuje ekipi Scott-SRAM

Svetovna prvakinja Kate Courtney se pridružuje ekipi Scott-SRAM
05.01.2019 AVTOR: Jure Klančar

Aktualna svetovna prvakinja po osmih letih zapustila Specialized ter se pridružila Scott-SRAM, fokus je na Olimpijskih igrah v Tokyu.

Kate Courtney, trenutna svetovna prvakinja v olimpijskem krosu ter ena najuspešnejših ameriških kolesark vseh časov nas je pred nekaj dnevi presenetila z novico o zapuščanju ekipe Specialized Racing Team. Nekaj časa ni bilo jasno s katero ekipo bo začela sezono 2019 kmalu pa je postalo znano, da bo to Scott-SRAM.

Boljša ekipna atmosfera
23-letna američanka je že od svojih začetkov tekmovala za Specialized, to sezono pa je z Finnom Ilesom (prav tako Specialized racing) za Red Bull posnela tudi znano serijo Fast Life. Kot glavni razlog za menjavo navaja odlično ekipno atmosfero ter dodatne možnosti, ki jih ponuja mentorstvo najboljšega XC tekmovalca vseh časov Nina Schurterja in ekipnega direktorja Thomasa Frischknechta. Za premik naj bi se dogovorila že sredi prejšnje sezone, veliko motivacije za preskok pa ji je dalo tudi, da se je nova ekipa zanjo zanimala že pred njeno zmago na svetovnem prvenstvu.Kate dodaja tudi, da ji bo nova ekipa omogočala več svobode pri izbiri tekem in ciljev. Kot vsako leto se bo osredotočila na svetovni pokal, namen pa se ima tudi pripravljati na olimpijske igre v Tokyu 2020. Upa tudi, da se bo Scott potrudil in jo za prihodnjo sezono presenetil z čem podobnim njenem custom Specialized Epicu.

Bo Scott-SRAM postal nekakšen Team Sky XC kolesarjenja?
S pridružitvijo Kate Courtney in Larsa Forsterja, evropskega ter švicarskega prvaka 2018, ekipa Scott-SRAM vidno utrjuje svojo vodilno pozicijo v svetu olimpijskega krosa. Ekipa ima z Ninom Schurterjem ter Kate Courtney dva aktualna svetovna prvaka, ter veliko drugih vzhajajočih zvezd, kar zagotovo že skrbi stale ekipe.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ