Svetovna prvakinja slavila na trofeji Alfreda Binde, prvič letos slavil tudi Hirschi

Svetovna prvakinja slavila na trofeji Alfreda Binde, prvič letos slavil tudi Hirschi
21.03.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Trek Segafredo, UAE Emirates

Sobota v Italiji je bila v znamenju Mateja Mohoriča in njegove zmage na Milanu Sanremu, v nedeljo pa so dirkala tudi dekleta na prestižni Trofeo Alfredo Binda. Slavila je domačinka Elisa Balsamo.

Trofeo Alfredo Binda sodi med najbolj pomembne in dragocene enodnevne dirke v ženskem koledarju, zato je temu primerno na štartu vsako leto kopica svetovnih zvezdnic, ki se merijo za točke svetovne serije.

Na razgibani, 129,4 kilometra dolgi trasi z desetimi vzponi je odločal šprint v Cittigliu. Do cilja je skupaj prišlo le 18 kolesark, v vetru se je trasa izkazala za bolj selektivno od napovedi. Najboljša je bila svetovna prvakinja Elisa Balsamo, ki je tako drugič zmagala v mavričnem dresu in tudi drugič v dresu Trek Segafreda.

Celotni oder za zmagovalke je bil v italijanskih barvah, druga je bila Sofia Bertizzolo, tretja pa Soraya Paladin. Najboljša Slovenka na dirki je bila Eugenia Bujak, zaključila je na 34. mestu z dobrimi petimi minutami zaostanka. Njena najboljša ekipna kolegica je bila Bertizzolova na drugem mestu.

Do cilja sta v isti skupini z Bujakovo prišli tudi Urša Pintar (48.) in Urška Žigart (50.).

Marc Hirschi slavil na uvodu v sezono

Ob boku ženske dirke, ki ima neprimerno večjo veljavo, so dirkali tudi moški na dirki Per Sempre Alfredo (1.1). Prvič letos je štartno številko pripel Marc Hirschi in se takoj odpeljal do prve zmage v sezoni, v zaključku si je privozil tri sekunde naskoka pred zasledovalno četverico Dion Smith, Remy Mertz, Alessandro Fedeli in Thomas Pesenti.

Slovenskih kolesarjev ni bilo na štartu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ