Svetovni pokal Lenzerheide: solidna predstava Slovencev, zmaga Francozom

Svetovni pokal Lenzerheide: solidna predstava Slovencev, zmaga Francozom
11.08.2019 AVTOR: Jure Klančar

Zmaga Pierronu in Cabiroujevi, Monika, Jure ter Žak do solidnih uvrstitev

Ta vikend se v švicarskem Lenzerheidu odvija predzadnja tekma letošnjega svetovnega pokala v spustu na katerem so nastopali tudi slovenski predstavniki. V članskih kategorijah sta si prvo mesto priborila Amaury Pierron ter Marine Cabirou in tako dokazala francosko prevlado v spustu.

Monika kljub zadržani vožnji sedma

Monika Hrastnik (Dorval AM) se je na mokro progo podala pazljivo, saj se je lani na istem prizorišču poškodovala, ter tako zamudila velik del sezone. Kljub zadržanemu spustu in posledicam poškodbe je imela Monika za zmagovalko le dobrih 9 sekund zaostanka, kar je bilo dovolj za odlično sedmo mesto.

Francozina Marine Cabirou (Scott DH Factory) je uspela ponoviti uspeh prejšnjega vikenda ter osvojiti prvo mesto pred vodilno v skupnem seštevku Tracey Hannah (Polygon UR), ki zdaj vodi le še za 150 točk.

Jure po poškodbi nazaj med najboljšimi

Jure Žabjek (Unior/Devinci) se je prejšnji vikend po poškodbi zapestja vrnil na svetovni pokal s 47. Mestom v Val di Soleju, svojo uvrstitev pa je v Lenzerheidu še izboljšal. Kljub posledicam poškodbe v zapestju je uspel progo odpeljati brez večjih napak ter se uvrstiti na končno 22. mesto.

Na prvo mesto se je s še eno odlično vožnjo uvrstil Amaury Pierron (Commencal/Vallnord) ter se približal vodilnemu v skupnem seštevku Loicu Bruniju, ki je tokrat osvojil tretje mesto. Na drugo mesto se je na veselje oboževalcev uvrstil južnoafriški veteran Greg Minaar. Četrto in peto mesto sta osvojila Avstralec Troy Brosnan ter Anglež Danny Hart.

Žak še naprej med mladinsko elito

Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team) je po vrhunskem drugem mestu v Val di Soleju ta vikend zaključil na 7. mestu ter dokazal, da spada v samo elito mladinskih spustašev. Z odlično formo lahko upamo na vrhunsko predstavo na svetovnem prvenstvu v Mont Sain Anne, kjer se bosta poskušala dokazati tudi Monika Hrastnik ter Jure Žabjek.

Naslednja (in zadnja) tekma svetovnega pokala se bo odvijala en teden po svetovnem prvenstvu v ameriškem gorskem letovišču Snowshoe.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ