Svetovni Pokal Leogang: 10. mesto za Žabjeka, 12. za Moniko

Svetovni Pokal Leogang: 10. mesto za Žabjeka, 12. za Moniko
10.06.2019 AVTOR: Jure Klančar Foto: Klemen Humar

Na tretji tekmi svetovnega pokala v Avstriji odličen rezultat Slovencev, zmaga Bruniju ter Hannah.

Ta vikend se je v avstrijskem Leogangu odvijal tretji krog svetovnega pokala v spustu. V nasprotju z deževnim in vetrovnim Fort Williamom je tokrat tekmovalce pričakalo sonce ter suha proga, ki pa je med tekom treninga postajala vedno bolj prašna ter drseča.

Druga zmaga za svetovnega prvaka Brunija

V moški konkurenci je že drugo letošnjo zmago v svetovnem pokalu osvojil Loic Bruni (Specialized Gravity), ki je vodstvo prevzel že na začetku. Na drugo mesto se je uvrstil veteran športa Greg Minaar (Santa Cruz Syndicate), ki je za Brunijem zaostal za le tri desetinke. Tretje mesto je zasedel Troy Brosnan, četrto Danny Hart ter peto večkratni zmagovalec Leoganga Aaron Gwin.

Po neverjetnem 5. mestu v kvalifikacijah se je Jure Žabjek (Unior-Devinci) v finalu uvrstil na 10. mesto med svetovno elito z dobrimi tremi sekundami zaostanka ter tako izenačil svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.

Padec za Rachel ter umirjen vikend za Moniko

V ženski konkurenci je slavila Tracey Hannah (Polygon UR) pred nemško prvakinjo Nino Hoffmann, ki se z vsako tekmo prebija višje. Na tretje mesto je se uvrstila Kate Weatherly na četrto pa kljub padcu Marine Cabirou z zaostankom devetih sekund. Na presenečenje gledalcev je favoritinja ter zmagovalka v Fort WIlliamu Rachel Atherton (Atherton bikes) na spustu padla, ter se tako uvrstila na zadnje mesto s 26 sekundami zaostanka.

Monika Hrastnik (Dorval AM) se po padcu ter pretresu možganov prejšnji vikend v Fort Wiliamu tokrat ni izpostavljala, ter je tekmo v Leogangu končala na 12. mestu, vendar ostaja na odličnem 4. mestu v skupnem seštevku.

Na posnetku lahko poslušate izjavo Jureta po njegovem 10. mestu v Leogangu





Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ