Svetovni pokal Maribor: Zmaga svetovnemu prvaku Bruniju, Jure Žabjek dvajseti

Svetovni pokal Maribor: Zmaga svetovnemu prvaku Bruniju, Jure Žabjek dvajseti
28.04.2019 AVTOR: Jure Klančar

V Mariboru so štele izkušnje.

Pod Pohorjem se je odvilo še zadnje dejanje svetovnega pokala v Mariboru – finale v kategoriji članov. Tako kot v ženski kategoriji je tekmovalce kljub slabim napovedim pričakalo suho vreme ter odlične, če ne že skoraj preveč prašne, razmere na legendarni progi.

Na prvih mestih velika imena

Prvi pravi izziv je tekmovalcem postavil večkratni svetovni prvak Danny Hart, ki je kot prvič postavil čas pod tremi minutami ter prvo mesto tudi obdržal, dokler ga ni iz vročega stola spravil aktualni svetovni prvak Loic Bruni, ki je z brezhibnim spustom povedel za štiri stotinke. Za Brunijem se je s spustom spopadel tudi veliki slovenski up Jure Žabjek, ki pa so ga počasnejša linija v rokenrol sekciji ter nekaj napak v spodnjem delu spravile ob pomembne sekunde, zaradi česar je končal na solidnem dvajsetem mestu. Med zadnjimi se je z vrha pognal tudi Troy Brosnan, ki je še uspel ujeti tretje mesto, medtem ko favorit Aaron Gwin ni ujel ritma, ter tako sezono začel s šestim mestom.

Končne uvrstitve:


Preberite si tudi naš povzetek finala v ženski kategoriji, kjer je Monika Hrastnik vrhunsko peto mesto!

Tako se je torej končal prvi krog svetovnega pokala v spustu, ki ga je letos gostil Maribor. S progo, ki združuje vse od hitrih ravnih zavojev do vratolomnih kamnitih vrtov, so bili tekmovalci izjemno zadovoljni, medtem ko so razmere kljub črnogledim napovedim postajale vsak dan boljše, kar je pod Pohorje privabilo tudi ogromno gledalcev. Tekmovalci bodo zdaj imeli štiri tedne za trening ter priprave na naslednji krog svetovnega pokala, ki bo v začetku junija v Forth Williamu na Škotskem.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ