Svetovni Pokal Snowshoe: Loic Bruni do skupne zmage, Jure in Monika Solidno

Svetovni Pokal Snowshoe: Loic Bruni do skupne zmage, Jure in Monika Solidno
08.09.2019 AVTOR: Jure Klančar Foto: Dave Trumpore

Na zadnji tekmi letošnjega svetovnega pokala zmaga Hartu, med ženskami Hannah za las ujela zmago v skupnem seštevku.

Za nami je finalna tekma letošnjega svetovnega pokala, tokrat prvič v ameriškem letovišču Snowshoe, kjer so organizatorji le za ta dogodek uredili popolnoma novo progo za spust. Pred tekmo rezultati v skupnem točkovanju še zdaleč niso bili odločeni, saj sta se za prvo mesto med moškimi potegovala francoza Amaury Pierron ter Loic Bruni, medtem ko je v ženski kategoriji želela Tracey Hannah ohraniti vodstvo pred Marine Cabirou.

Danny Hart končno do zmage, Bruni ubranil vodstvo

V spektakularnem finalu je Amaury Pierron spet presenečal z neverjetno divjim stilom vožnje ter na videz neulovljivim časom, kar je že začelo skrbeti Loica Brunija, saj bi novopečeni svetovni prvak za zmago v skupnem seštevku potreboval vsaj tretje mesto.

Bruni je na progi zagrešil nekaj napak ter se za las uvrstil na tretje mesto z le še enim tekmovalcem na startu. Danny Hart, dvakratni svetovni prvak, je že v kvalifikacijah s prvim mestom pokazal, da mu razgibana proga zares ustreza, vendar se je zmaga zaradi Pierronove neverjetne predstave zdela skoraj nemogoča. Danny Hart se je kot zadnji podal na progo ter gledalce osupnil z mojstrsko vožnjo ter uspel z več kot pol sekunde prednosti pred Pierronom prečkati ciljno črto.


Svojo zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala je tako dočakal Loic Bruni, s prednostjo le nekaj deset točk pred lanskim zmagovalcem Amaurijem Pierronom. Tretje mesto je z zelo konstantno sezono dosegel Avstralec Troy Brosnan.

Slovenski mojster spusta Jure Žabjek je dosegel solidno dvajseto mesto ter v skupnem seštevku kljub odsotnosti zaradi poškodbe zasedel 29. mesto. Več o njegovih občutkih glede tekme in letošnje sezone si lahko preberete TUKAJ! 

Slovenijo je v mladinski kategoriji zastopal tudi Žak Gomilšček, ki je tekmo kljub padcu v kvalifikacijah končal na 12. mestu, enako uvrstitev pa je imel tudi v skupnem seštevku, medtem ko je skupno zmago osvojil Francoz Thibaut Daprela.

Tracey Hannah za las ujela peto mesto ter skupno zmago

Tracey Hannah je bila zadnjih nekaj tekem svetovnega pokala ujeta v dvoboju z Marine Cabirou, ki se je Avstralki v točkovanju že nevarno približala. Cabiroujeva je znova dokazala, da je več kot le konkurenčna najboljšim tekmovalkam na svetu ter s prvim mestom tudi znatno otežila delo Tracey Hannah, ki pa je kljub ne najbolj posrečeni vožnji končala na petem mestu ter si tako prislužila tistih nekaj točk, ki jih je potrebovala za zmago v skupnem seštevku. Na drugem mestu je bila Myriam Nicole, ki sta ji sledila Veronika Widmann ter Tahnee Seagrave.

Na progi se je preizkusila tudi Slovenka Monika Hrastnik, ki je dosegla 10. mesto ter po ne najbolj posrečeni sezoni z dvema izpuščenima tekmama tudi 12. mesto v skupnem seštevku.

Zmagovalka skupnega točkovanja letošnjega svetovnega pokala je tako postala Tracey Hannah s tridesetimi točkami prednosti pred Marine Cabirou. Na tretjem mestu je bila s kar zajetnim zaostankom Veronika Widmann.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ