Svetovni pokal v olimpijskem krosu danes začenja tudi Tanja Žakelj

Svetovni pokal v olimpijskem krosu danes začenja tudi Tanja Žakelj
01.10.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Grega Stopar

Letošnja sezona je za gorske kolesarje zelo nenavadna, predvsem pa zelo okrnjena, saj bo Nove Mesto na Moravem gostilo edine tekme svetovnega pokala v tej sezoni. Na štartu tudi Tanja Žakelj. 

Tako kot na cesti so tudi v gorskem kolesarstvu tekme svetovnega pokala spomladi odpadale kot po tekočem traku, ob koncu septembra in na začetku oktobra pa jim je v Novem Mestu na Moravem le uspelo izvesti prve tekme svetovnega pokala v tej sezoni.

Na štartu je z ekipo Unior Devinci Factory Racinga tudi Tanja Žakelj: "Imela sem nekaj dobrih dirk, sploh v Kočevju, kjer sem dobila dodaten zagon za stopnjevanje forme, a svetovna konkurenca je še veliko širša. Enostavno grem na dirke z mislijo, da naredim, kar je v moji moči. Zdaj sem še v tistem nervoznem stanju pred prvim štartom sezone." 

Prvi štart je sicer že za Žakljevo, včeraj je bila na sporedu prva dirka kratkega krosa, ki jo je dobila Evie Richards, pomembna pa je predvsem za boljše štartne položaje na današnjem prvem olimpijskem krosu sezone. Žakljeva je kratki kros končala na 26. mestu.

Pred Tanjo so trije tedni dirkanja – po prvi in edini postaji svetovnega pokala v olimpijskem krosu sledita še svetovno prvenstvo v Leogangu v Avstriji in evropsko prvenstvo»Upala sem, da se bo toplo obdobje zavleklo še nekoliko dlje, kot se je, ampak resnici na ljubo je tukaj jesen in imamo bolj hladne dni. S tega stališča mi ni pisano na kožo. Za dirke sem se dobro pripravljala in sem natrenirana kolikor sem, zdaj je čas za dirkat,« je  Žakljeva povedala o trenutnih razmerah na Češkem, ker za zdaj prevladujejo dež in temperature okoli deset stopinj. Zaradi zgoščenega programa bodo stvari drugačne kot običajno, kar se zaveda tudi Tanja: »Natrpan urnik je enak za vse, ključna bosta regeneracija in počitek med temi dirkami. Upam, da bom uspela ohraniti zbranost in osredotočenost. Počitek in vedno znova mentalna priprava na dirko.«

Žakljeva bo imela po današnji dirki še eno priložnost za dober rezultat v olimpijskem krosu, druga dirka bo v Novem Mestu na sporedu v nedeljo. 

Program svetovnega pokala na Češkem (dirke, na katerih bo nastopila Tanja):

Torek, 29. 9. / 17.00 – Kratki kros 1 (XCC)

Četrtek, 1. 10. / 12.20 – Olimpijski kros 1 (XCO)

Petek, 2. 10. / 17.00 – Kratki kros 2 (XCC)

Nedelja, 4. 10. / 11.50 – Olimpijski kros 2 (XCO)

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu:

29. september-4. oktober – Nové Mesto na Morave, Češka (XCO/XCC #1 & #2)

15.-18. oktober – Maribor, Slovenija (DH #1 & #2)

29. oktober-1. november – Lousa, Portugalska (DH #3 & #4)

Svetovno prvenstvo (XCO, DH):

5.-11. oktober – Leogang, Avstrija

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ