Svetovni pokal v spustu Val di Sole: Žak Gomilšček drugi!

Svetovni pokal v spustu Val di Sole: Žak Gomilšček drugi!
04.08.2019 AVTOR: Jure Klančar

Žak je po odličnih kvalifikacijah v finalu še izboljšal svojo uvrstitev.

Izjemen Žak

Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team) je ta vikend na svetovnem pokalu v spustu na izjemno zahtevni progi v Val di Soleju prišel do svoje najboljše najboljše uvrstitve do zdaj, saj je za zmagovalcem zaostal le 33 stotink in tako osvojil zgodovinsko drugo mesto.

V petkovih kvalifikacijah je Žak s tretjim mestom že pokazal, da mu proga ustreza, v finalu pa je z izjemno napadalno vožnjo svojo uvrstitev le še izboljšal.

Monika se vrača s sedmim mestom, Jure malo manj uspešen

Po odsotnosti zaradi poškodbe se je Monika Hrastnik (Dorval AM) v Val di Soleju vrnila na proge svetovnega pokala ter s sedmim mestom takoj pokazala, da sodi v svetovno elito. Pred dobrim letom dni je Monika na isti progi prišla do enega svojih najboljših dosežkov s tretjim mestom v svetovnem pokalu.

Jure Žabjek (Unior/Devinci) se je po poškodbi roke vračal na svetovni pokal in je bil v Val di Soleju po štirih tednih prvič na kolesu. V kvalifikacijah je na mokri progi presenetil z 20. mestom, v finalu pa je težko kljuboval pomanjkanju moči zaradi poškodbe, vendar je še vedno uspel doseči 47. mesto.

V elitni moški kategoriji je do svoje prve zmage prišel Laurie Greenland (MS mondraker) pred svetovnem prvakom Brunijem, ter tako prekinil niz francoskih zmag. V skupnem seštevku še vedno prednjači Loic Bruni, s solidno prednostjo pred zasledovalcem Amauryjem Pierronom, ki je v Val di Soleju dosegel četrto mesto.

V ženski kategoriji je do zmage končno prišla Marine Cabirou, ki z izjemno vožnjo konkurenci ni pustila nobene možnosti, saj je drugouvrščena Tracey Hannah zaostajala za skoraj 12 sekund. V skupnem seštevku zaradi odsotnosti poškodbe Rachel Atherton vodi Hannah s solidnim vodstvom pred drugo Marine Cabirou.

IZJAVI:
Jure Žabjek (Unior/Devinci Factory Racing)
"Zelo sem vesel tega rezultata, že tega da sem se sploh kvalificiral. Po poškodbi pred štirimi tedni sem bil ta vikend v Italiji prvič na kolesu, na treningu nisem naredil veliko voženj. Na takšni težki progi je bilo težko zdržati, zato tudi manj voženj, saj sem s tem manj utrudil roko. Sem zadovoljen z rezultatom, vem pa da sem lahko precej višje. Cilj sezone je zagotovo biti med prvimi dvajsetimi na svetu, a je ta poškodba vrgla stvari iz tira. Bom videl kako bom dirkal do konca sezone."
Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team)
"Vikend je bil super. Že pred prihodom v Val di Sole sem vedel, da mi bo ta proga ustrezala, ker je fizično in tehnično zahtevna. Prvi dan treninga mi je šlo super, potem smo imeli dež, kar mi sicer ne ustreza, ampak je šlo še vedno super in se nisem zbegal. Že v kvalifikacijah sem bil presenečen, saj se mi ni zdelo da sem tako hiter. Upal sem, da bo dovolj za uvrstitev v finale, pa je bilo na koncu dovolj za tretje mesto. Danes zjutraj sem se na treningu počutil super in tudi na štartu sem bil zelo sproščen. V vožnji sem sicer imel veliko napak, ampak sem šel do konca in bil zelo presenečen, da sem bil drugi. Komaj čakam naslednji vikend v Švici!"


Celotne rezultate si lahko pogledate na spletni strani svetovnega pokala.

Svetovni pokal se že bliža koncu, saj tekmovalce že naslednji vikend pričakuje predzadnja tekma v švicarskem Lenzerheidu.Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ