Svetovni prvak o motnjah hranjena in opustitvi ciljev

Svetovni prvak o motnjah hranjena in opustitvi ciljev
08.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Rohan Dennis je prestopil v Ineos, zdaj pa je na pripravah v Avstraliji. Tam je za Adelaide Advertiser spregovoril tudi o težavah in o tem, da ne razmišlja več o tritedenskih dirkah.

"Spil sem pivo, potem pa sem dobil občutek krivde in na treningu naslednji dan nisem jedel nič. Posledično nisem mogel dobro trenirati. Takrat razmišljaš, da nisi vreden nič in vse skupaj se lahko še poslabša."
Rohan Dennis

Rohan Dennis. Dvakratni svetovni prvak v vožnji na čas. Obenem pa tudi kolesar, o katerem se je lani veliko pisalo. Predčasno se je namreč razšel z moštvom Bahrain Merida. Med dirko po Franciji pa je odstopil dan pred edino pravo vožnjo na čas. Zdaj se začenja nova sezona. Kot član Ineosa se na novo poglavje pripravlja v Avstraliji.

Tam je spregovoril tudi za Adelaide Advertiser in govoril je tudi o tem, da je opustil misel na to, da bi se na tritedenskih dirkah potegoval za visoka mesta v skupnem seštevku: "Lani sem pomislil, da bi fizično bil sposoben za kaj takega, vendar pa ne vem, če sem se pripravljen podati na to pot. Bom kar pošteno povedal. Začel sem pretirano jesti, pa potem hujšati. Bil sem na tisti spolzki poti glede motenj hranjenja."

Lani je z drugim mestom v skupnem seštevku na dirki po Švici pokazal, da bi lahko bil konkurenčen tudi na tritedenskih dirkah, vendar: "Prišel sem do točke, ko sem spet pridobil nekaj kilogramov. Spil sem pivo, potem pa sem dobil občutek krivde in na treningu naslednji dan nisem jedel nič. Posledično nisem mogel dobro trenirati. Takrat razmišljaš, da nisi vreden nič in vse skupaj se lahko še poslabša."

"Ne vem, če je vredno prestati vse to. Bolj mi je všeč živeti življenje tudi izven kolesa in obenem biti najboljši na svetu v eni stvari."
Rohan Dennis



Po letošnjem odstopu z dirke po Franciji se je kljub stresu in vsem težavam povsem posvetil pripravam na svetovno prvenstvo. V Yorkshiru mu je uspelo ubraniti naslov svetovnega prvaka. Po cilju pa se je zahvalil tudi psihologu Davidu Spindlerju, ki mu je pri vsem skupaj pomagal.

"Pred prvenstvom sem shujšal in imel 68 kilogramov. A to je bilo zaradi stresa. Pa čeprav sem vsak večer poleg običajne hrane pojedel še sto do tristo gramov čokolade. Moral sem jemati kreatin in proteine, samo zato, da bi prišel na zame idealno težo 70 do 71 kilogramov. Pri teh kilogramih sem še vedno suh, se pa takrat ne gledam v ogledlo in si mislim: Presuh si."

"Pred prvenstvom sem shujšal in imel 68 kilogramov. A to je bilo zaradi stresa. Pa čeprav sem vsak večer poleg običajne hrane pojedel še sto do tristo gramov čokolade."
Rohan Dennis

Dennis bo krstni nastop kot član Ineosa doživel na državnem prvenstvu v vožnji na čas, potem pa bo nastopil na dirki Tour Down Under. Maja bo nastopil na italijanskem Giru, potem pa se bo posvetil pripravam na olimpijske igre, saj želi v vožnji na čas osvojiti zlato medaljo. In, če se vrnemo na začetek. Letos Dennis zaradi olimpijskih iger na tritedenskih dirkah ne bi poskušal voziti na skupni seštevek, a zdaj je to misel očitno dokončno opustil tudi za "daljno" prihodnost:

"O tem sem nehal razmišljati v prvem delu lanske sezone. Ni vredno, če pomisliš na vse težave, ki mi jih bi to lahko prineslo. Nisem človek, ki bi bil v osnovi zelo suh, pa tudi nisem velik. Lahko pa v primerjavi s hribolazci, kot je Egan Bernal tudi zelo hitro pridobim kilograme. Ne vem, če je vredno prestati vse to. Bolj mi je všeč živeti življenje tudi izven kolesa in obenem biti najboljši na svetu v eni stvari.” To vsekakor trenutno je v vožnji na čas, kar je dokazal na zadnjih dveh prvenstvih. Ima pa tudi še neporavnane račune prav z olimpijskimi igrami, saj je imel v Riu kar precej nesreče.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ