Svetovni prvak pozitiven na Covid-19, Froome z minusom

Svetovni prvak pozitiven na Covid-19, Froome z minusom
06.11.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Filippo Ganna, svetovni prvak v vožnji na čas ne bo mogel nastopiti na evropskem prvenstvu na velodromu.

Filippo Ganna je član Ineosa, a po dirki po Italiji se je v Montichiariju pripravljal na evropsko prvenstvo na velodromu, ki bo od 11. do 15. novembra v Bolgariji. V torek so člani italijanske repreprezentance prestali prvi sklop testiranj in na tistem testiranju naj bi bil Ganna negativen.

Naslednji dan se je nekoliko slabše počutil in je raje ostal v sobi, v četrtek pa je opravil novo testiranje. In takrat je postalo jasno - Ganna je bil pozitiven na Covid-19. To pomeni, da mora zdaj ostati v karanteni, obenem pa bo moral izpustiti prvenstvo. Sicer pa je bil Ganna v izjemni formi.

Po osvojenem naslovu svetovnega prvaka v vožnji na čas je dobil vse tri posamične kronometre na dirki po Italiji. Obenem pa je tam dobi tudi eno izmed zahtevnejših etap. "V naslednjih dneh bomo opravili še nekaj testiranj. Vse do odhoda na prvenstvo v nedeljo," so sporočili iz Italijanske kolesarske zveze.

Gannin klubski kolega Christopher Froome pa nadaljuje z “vračanjem” med najboljše. Froome se je po lanskem hudem padcu in hudih poškodbah zdaj vrnil na tritedensko dirko. Seveda govorimo o dirki po Španiji.

Tu je v vlogi pomočnika Richardu Carapazu. Britanec od padca naprej ni osvojil niti ene sam UCI točke, saj še zdaleč ni tisti pravi Froome, kot smo ga bili vajeni v preteklosti. Še več. Froome ima zdaj celo negativen izkupiček točk.

Zakaj? Pred vsako etapo morajo kolesarji priti na podpis startne liste. Letos je ta podpis drugačen, saj gre zgolj za prihod na oder in pogled v “kamero”, tako da ta zazna tvoj obraz. Pred 15. etapo pa Frooma na tem podpisu ni bilo. Temu sta se izognila tudi njegova kolega Richard Carapaz in Andrey Amador.

Kazen je jasna. Vključno s športnim direktorjem Gabrielom Raschom je moral vsak plačati po petsto švicarskih frankov, odvzeli pa so tudi vsakemu po 15 točk na UCI lestvici. Ker Froome do zdaj še ni osvojil točk je tako v minusu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ