Svetovno amatersko prvenstvo minilo v znamenju slovenskih kolesarjev

Svetovno amatersko prvenstvo minilo v znamenju slovenskih kolesarjev
08.09.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Minuli vikend je v mestu Hobro na danskem potekalo svetovno prvenstvo za amaterji v vožnji na čas, ekipni vožnji in nedeljski cestni dirki.
Na ekipni vožnji so med petimi kolesarji ekipe TUŠ TEAM, kar trije osvojili medalje in naslov svetovnega prvaka! Naslov je svetovnega prvaka je osvojil Igor Kopše, tretje mesto v svoji kategoriji pa je uspelo osvojiti še Borji Jelič in Mateju Lovše. Predrta zračnica in padec je žal Kravos Mateju preprečil, da bi posegel po visoki uvrstitvi, do katere pa je uspelo še Teji Gulič s 4. mestom.

O sami preizkušnji so pri TUŠ ekipi zapisali:

"Po pričakovanjih je Danska vetrovna, hladna in vetrovna. Proga kronometra je bila zelo tehnična, malo pred nastopom Igorja in Borje pa je začelo deževati. Nekaterim tekmovalcem so sunki bočnega vetra predstavljali precej težav. Borja se je zato odločil za uporabo srednje visokega (50mm namesto 80mm) obroča spredaj, ki je sicer počasnejši vendar manj občutljiv na bočni veter. Proga je vsebovala tudi tri daljše spuste in precej ovinkov. Igor se je odločil za večji verižnik (58) kar mu je kljub vetru na spustih omogočalo hitrosti preko 70km/h. Matej Kravos pa se je odločil da bo raje manj zaviral čez ovinke. Plan je bil dober vendar se je zadnja guma odločila da ima dovolj in jo je razneslo ravno v najbolj kritičnem ovinku. K sreči jo je Matej odnesel praktično brez praske, žal pa je ovinek odnesel tudi naslov svetovnega prvaka. Veliko srečo pa je imel Igor saj je na samem štartu odtrgal os pedala in z veliko iznajdljivosti smo uspeli rešiti problem :)"

V štafeti je bila ekipa TUŠ mobila žal diskvalificirana, kljub temu pa je uspelo zasesti slovenski štafeti 4. mesto v zasedbi Miloš Brecelj, Nina Dolinar, Mitja Oter in Iztok Melanšek. Od skupno 22-tih prijavljenih ekip je bilo kar 10 ekip diskvalificiranih.

Na nedeljski dirki je uspel velik uspeh in ponovitev osvojitve naslova svetovnega prvaka v svoji kategoriji Igorju Kopšetu ter s solo prihodom v cilj in visoko dvignjenimi rokami. Tretje mesto je uspelo osvojiti še Anji Opeki, nehvaležno četrto mesto pa je uspelo osvojiti Iztoku Melanšku v svoji starostni kategoriji.

Matej Lovše je na socialnem omrežju takole ocenil svoj nastop: "Pa je glavni del sezone, svetovno amatersko prvenstvo za nami, z Danske se vračam z bronasto medaljo iz kronometra, diskvalifikacijo TUŠ ekipe, ki je bila na poti do zmage na ekipni vožnji, in 27.mestom iz cestne dirke, kjer Danci niso dovolili presenečenj in odlično poskrbeli, da smo nekateri imeli "zvezane" roke:) ko pogledam celotno sliko pa moram biti zadovoljen :)"

Še enkrat poklon Igorju Kopšetu, ki je z dvema naslovoma pokazal, da v svoji kategoriji nima konkurence!!!"

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ