Svetovno prvenstvo: "Nisem še videl tako težke trase"

Svetovno prvenstvo: "Nisem še videl tako težke trase"
24.03.2018 AVTOR: D. Z.
Vincenzo Nibali si je skupaj z De Marchijem in Pellizottijem ogledal traso svetovnega prvenstva v Innsbrucku in potrdil, da je zelo zahtevna.

Avstrijci so že na lanski predstavitvi svetovnega prvenstva poudarili, da bodo pripravili nadvse zahtevno traso. In očitno so držali obljubo.

Traso so si že ogledali Italijani. Selektor Davide Cassani je v teh dneh na ogled popeljal tri kolesarje. To so bili Vincenzo Nibali, Franco Pellizotti in Alessandro De Marchi. “Nisem še videl tako zahtevne trase, ” je po ogledu dejal Vincenzo Nibali. Kolesarji bodo morali premagati dobrih pet tisoč metrov nadmorske višine:

“Na taki trasi ne bo veliko časa za hrano, saj pravih odsekov za oddih ne bo. Ko bodo progo preizkusili tudi drugi kolesarji, bodo zagotovo presenečeni. Trasa je podobna tistim gorskim etapam. Zares zelo, zelo zahtevna. Taka, da bo tudi ekipam težko. Če boš tukaj želel doseči dober rezultat, boš moral zares zadeti formo. ” Z njim se je strinjal tudi prej omenjeni selektor, nekdanji strokovni reporter pri televiziji RAI Cassani:

“Vincenzo je dejal, da se tako zahtevne trase ne spomni. Trasa za čiste hribolazce. Vzpon bodo morali premagati sedemkrat. Zaključni ‘zid ’, kilometri in nadmorska višina povedo veliko o tej trasi. Pazljivi bomo morali biti tudi pri izbiri prenosom. ” Sicer pa bo članska dirka dolga 259 kilometrov. V prvem delu se bodo morali kolesarji povzpeti na Gnadenwald. Ta klanec je dolg 2,4 km, povprečni naklon pa znaša 10,4 %. Potem pa bodo vstopili v zaključne 23,9 km dolge kroge z vzponom na Igls. Ta je dolg 7,9 km, naklon pa se giblje nekje med petimi in sedmimi odstotki. Člani bodo morali premagti šest. Sledil bo še zaključni, 31 km dolg krog v katerem se bodo še sedmič podali na Igls in zatem še na 2,8 km dolg Gramartboden s povprenim naklonom 11,5 %. Najstrmejši odsek je celo 25-odstoten. Od vrha do cilja bo kolesarje ločilo še osem kilometrov, večinoma spusta.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ