Švica: Na domačih cestah pred belgijskima zvezdnikoma

Švica: Na domačih cestah pred belgijskima zvezdnikoma
11.06.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Stefan Kung je dobil uvodni kronometer na dirki po Švici. Drugi in tretji pa Remco Evenepoel in Wout Van Aert.

Medtem ko se je dirka po Dofineji končala, se je začela dirka po Švici. Ta je za slovenske kolesarje nadvse uspešna, saj jo je dvakrat dobil Simon Špilak. Tokrat pa na startu ni slovenskega aduta. Je pa lepo število vrhunskih kolesarjev, ki se bodo v naslednjem tednu borili za prestižno lovoriko.

Seveda je največ pozornosti vzbudila vrnitev Remca Evenepoela, Svetovni prvak se je vrnil po odstopu z dirke po Italiji in je očitno odlično pripravljen. Vse skupaj se je začelo s posamično vožnjo na čas s startom in ciljem v Einsiedelnu. Dolga je bila 12,7 km. Z bolj ali manj ravninsko preizkušnjo je najhitreje opravil Švicar Stefan Kung, ki je progo premagal v 13 minutah in 31 sekundah. Povprečna hitrost pa 56,375 km/h.

"Ravno danes zjutraj mi je prijatelj rekel, kako dolgo se na kronometrih že uvrščam med najboljših pet. Morala sva se vrniti za dve leti nazaj, da sva našla kronometer, v katerem se nisem uvrstil med najboljših pet. V zadnjem obdobju mi je vedno nekaj malega zmanjkalo. Vedno sem bil blizu. Zato je zdaj to veliko olajšanje, še posebej, ker sem zmagal pred domačimi gledalci," je dejal Stefan Kung.

Remco Evenepoel je za njim zaostal za šest sekund, tretji Wout Van Aert pa je izgubil dodatne štiri sekunde. Sledili so Sheffield, Price Pejtersen, Skjelmose, Sobrero, Asgreen, Ayuso, Vine … Razlike so seveda majhne, že v torek pa kolesarje čaka prva gorska etapa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ