Švica: Simon Špilak do izjemnega uspeha!

Švica: Simon Špilak do izjemnega uspeha!
18.06.2017 AVTOR: D. Z.
Nov izjemen uspeh za slovensko kolesarstvo. Simon Špilak je še drugič v karieri dobil dirko po Švici.

Zadnji kronometer je končal na petem mestu. 81. dirka po Švici se je končala z 28,6 km dolgo posamično vožnjo na čas v mestu Schaffhausen.

Kronometer je bil v prvem delu bolj ali manj ravninskih, po 20 kilometrih pa so se kolesarji pričeli vzpenjati. Sledil je še spust proti cilju. Simon Špilak se je na pot podal kot zadnji, saj je prepričljivo vodil v skupnem seštevku. Na tej preizkušnjo so prevladovali kolesarji moštva BMC, saj so zasedli kar prva tri mesta. Najboljši čas je postavil Rohan Dennis, ki je progo premagal v 36 minutah in 30 sekundah. Povprečna hitrost pa 47,014 km/h.

Stefan Kung je bil drugi. Zaostal je za 29 sekund. 47 sekund zaostanka si je nabral Damiano Caruso. Četrti čas je postavil Ion Izagirre, ki je zaostal za 51 sekund. Isti čas je postavil tudi Simon Špilak na petem mestu. Sledili so Steven Kruijswijk, Marc Soler, Domenico Pozzovivo, Tejay Van Garderen, Patrick Bevin … Skupni vrstni red pa izjemen! Simon Špilak je po letu 2015 spet dobil dirko po Švici. Tokrat nadvse prepričljivo.

"To je bil zelo težek dan. Težji, kot smo pričakovali. Dopoldne smo opravili ogled proge, popoldne pa je bilo zelo vroče. Ampak, lahko sem srečen. Vesel sem tudi za moje kolege. Cel teden so opravljali neverjetno delo. Vročina je moj največji sovražnik tu v Švici, vendar sem jo uspel premagati, " je dejal Špilak. Za 48 sekund ugnal Damiana Carusa. Tretji Steven Kruijswijk je zaostal za 1:05, Domenico Pozzovivo pa že za 2:37. Ostali so zaostali za več kot tri minute. Sledili pa so Costa, Izaggire, Frank, Soler, Nieve, Bilbao … Matej Mohorič je dirko končal na 58. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ