Švicarja na dirki po Švici začela najbolje

Švicarja na dirki po Švici začela najbolje
06.06.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Švica se vrača in za začetek sta blestela domačina. Uvodni kronometer je dobil Stefan Kung pred Stefanom Bisseggerjem.

Po enoletnem “prisilnem” premoru se vrača dirka po Švici. Lani organizatorji niso iskali rešitve in dirke niso prestavili. Zato pa se zdaj etapna preizkušnja vrača na velika vrata. Prestavljeni termini dirk zaradi prilagajanja olimpijskih iger Švicarjem očitno ni škodil, saj je na startu kar precej zvezdnikov.

Mathieu Van der Poel, Julian Alaphilippe, Richard Carapaz, Maximilian Schachmann, Jakob Fuglsang, Michael Woods, Esteban Chaves, Rigoberto Uran, Michael Matthews, Rohan Dennis, Wout Poels, Bob Jungels, Kragh Andersen, Rui Costa, Benoit Cosnefroy … Na startu je tudi Domen Novak. Po začasni prekinitvi kariere pa se je na dirke vrnil Tom Dumoulin, za katerega je to prva dirka v sezoni.

Prva izmed osmih etap ja bila posamična vožnja na čas. Ena izmed dveh na letošnji dirki. Start in cilj je gostil Frauenfeld. kronometer je bil dolg 10,9 km. Govorimo o razvninski, a tehnično zahtevni preizkušnji. Najhitreje je s progo opravil Stefan Kung. Domačin in obenem evropski prvak v tej disciplini je za 10,9 km potreboval vsega 12 minut.

Povprečna hitrost pa 54,5 km/h. Najbolj se mu je približal rojak Stefan Bissegger. Zaostal je za vsega štiri sekunde. Tretji čas je postavil Mattia Cattaneo. Sledili so Tom Scully, Julian Alaphilippe, Jonas Rutsch, Jannik Steimle, Florian vermeersch, Soren Kragh Andersen in Rohan Dennis. Domen Novak je z zaostankom 1:39 zasedel 152. mesto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ