Švicarji odpovedali svetovno prvenstvo, UCI še ni obupala

Švicarji odpovedali svetovno prvenstvo, UCI še ni obupala
12.08.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Svetovnega prvenstva v Švici letos ne bo! V zadnjih dneh so se pojavljale vse glasnejše govorice o tem, zdaj pa je tudi uradno.

Zaradi ukrepov v boju proti koronavirusu so se organizatorji svetovnega prvenstva odločili, da ga letos ne morejo izpeljati. Letošnje prvenstvo bi moralo biti v Švici, natančneje Aigle-Martigny. Junija so organizatorji že dobili zeleno luč za organizacijo, zdaj pa se je vse spremenilo.

Vlada je namreč vse do konca septembra prepovedala športne dogodke, na katerih se zbere več kot tisoč ljudi. Samo kolesarjev bi se v tistih dneh zvrstilo več kot tisoč. Svetovno prvenstvo bi moralo potekati od 20. septembra do 27. septembra. Seveda je padla odločitev, da prvenstva ne bodo izpeljali.

"Smo žalostni in razočarani. Dve leti smo trdo delali, da bi pripravili to izjemno progo. Kljub koronavirusu smo strastno delali naprej," so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji. Mednarodna kolesarska zveza je obenem sporočila, da ni še vsega konec.

Švicarji očitno dirki ne bodo gostili, zato pa iščejo pri krovni organizaciji morebitnega novega gostitelja, ki bi bil pripravljen vse izpeljati v zelo kratkem času, saj želijo pri UCI ohraniti termi. Torej, od 20. do 27. septembra. Naslov svetovnega prvaka je lani na članski cestni dirki osvojil Mads Pedersen.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ