Švicarji vztrajajo in želijo projekt izpeljati

Švicarji vztrajajo in želijo projekt izpeljati
27.06.2020 AVTOR: DZ, vir: Martigny/Aigle

Svetovno prvenstvo 2021 v Švicarskem Aiglu bo. Vsaj tako pravijo organizatorji, pa čeprav obenem opozarjajo, da bo vse še vedno odvisno od razvoja dogodkov glede koronavirusa.

Letošnje svetovno prvenstvo bo gostil švicarski Aigle, kjer je tudi sedež Mednarodne kolesarske zveze. Sicer se je v zadnjem obdobju veliko govorilo o tem, da se bodo Švicarji po vsej verjetnosti organizaciji odpovedali, in da bodo prvenstvo poskušali izpeljati kasneje. Glede na trenutne razmere in na dejstvo, da je Švica začela s sproščanjem ukrepov glede koronavirusa, pa organizatorji ostajajo optimistični in želijo prvenstvo izpeljati med 20. in 27. septembrom.

"Po preučitvi ukrepov s strani države smo se po posvetu z Mednarodno kolesarsko zvezo in vsemi vpletenimi pri organizacijskemu odboru odločii, da nadaljujemo s pripravo na prvenstvo," so sporočili organizatorji. Sicer pa bodo prvi tekmovalni preizkus zelo zahtevne trase izpeljali že med 22. in 23. avgustom.

Takrat bodo na isti trasi izpeljali državno prvenstvo. Sicer pa je trenutno program tak, da bo članski kronometer na sporedu 20. septembra. To pa je tudi datum, ko se bo končala dirka po Franciji. Pa obstaja sploh kaj možnosti, da bi program nekoliko spremenili? Zaenkrat se zdi, da ne, pa čeprav se ne zdi ravno logično, da nekaterim kolesarjem, ki se bodo tik predtem borili za rumeno majico na največji dirki ne bodo dali te možnosti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ