"Švicarska" Špilakova Katjuša z novim sponzorjem

"Švicarska" Špilakova Katjuša z novim sponzorjem
11.10.2016 AVTOR: D. Z.
Ruska Katjuša očitno postaja vse bolj ?evropska.? V naslednji sezoni bo prijavljena v Švici, drugi sponzor pa bo Alpecin. Za ekipo vozi tudi Simon Špilak.

Ena izmed bogatejših ekip ruska Katjuša doživlja preobrazbo. Sicer je vodstvo pred dnevi podaljalo pogodbe s kar petimi kolesarji, starejšimi od 30 let, a vendarle so pripravljeni na novosti. Tako so sporočili, da bodo v naslednji sezoni ekipo prijavili v Švici. Pri Katjuši pa so našli tudi novega sponzorja.

To bo nemški Alpecin, ki letos podpira ekipo Giant Alpecin. Ta ekipa bo v naslednji sezoni prijavljena kot Team Sunweb. Že za to sezono je Katjuša začela z nekakšno preobrazbo. To se je najbolj očitno videlo pri novih dresih. Obenem pa je vse bolj mednarodna. Tudi Simon Špilak že vrsto let nastopa za to ekipo. V naslednji sezoni se bo tej ekipi pridružil tudi Tony Martin.

“Ker smo precej bolj mednarodna ekipa, je postalo logično, da ekipo prijavimo v nevtralni državi, kot je Švica. Poleg tega so bili že v zadnjih osmih letih vsi Katjušini prostori v Švici. To je zdaj pomembno še s simboličnega vidika, ” je dejal predstavnik Katjuše Alexis Schoeb. Zaenkrat je jasno, da bodo v prihajajoči sezoni 2017 člani Katjuše Alpecina naslednji kolesarji:

Maksim Belkov (RUS), Jenthe Biermans (BEL), Sven Erik Bystr øm (NOR), Jos é Gon çalves (POR), Marco Haller (AVT), Reto Hollenstein (SUI), Robert Kišerlovski (HRV), Pavel Kočetkov (RUS), Alexander Kristoff (NOR), Vjačeslav Kuznecov (RUS), Maurits Lammertink (NIZ), Alberto Losada (ŠPA), Tiago Machado (POR), Matvej Mamikin (RUS), Tony Martin (NEM), Michael Mørk øv (DAN), Baptiste Planckaert (BEL), Nils Politt (NEM), Jhonatan Restrepo (KOL), Simon Špilak (SLO), Rein Taaram äe (EST), Ángel Vicioso (ŠPA), Mads Würtz Schmidt (DAN), Rick Zabel (NEM), Ilnur Zakarin (RUS).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ