Tacx tudi z aplikacijo za Androidove tablice

Tacx tudi z aplikacijo za Androidove tablice
12.11.2014 AVTOR: Nejc Grilc
Nizozemsko podjetje Tacx, ki proizvaja kolesarske trenažerje in valje, je razvilo aplikacijo tudi za uporabnike tablic z Android operacijskim sistemom.

Kolekcijo Tacxovih trenažerjev in valjev je dostopna preko spodnje povezave - www.maxisport.si/trenazerji-i n-valji/tacx.html 

Več informacij o aplikaciji je dostopnih na uradni Tacx-ovi strani - www.tacx.com/en/products/soft ware/tacx-cycling-app 

Tacx vsako leto dopolnjuje in izpopolnjuje svojo paleto virtualnih trenažerjev, ki so kompatibilni z aplikacijami za pametne naprave. Najprej so aplikacijo razvili le za novejše iPade, nato so dodali iPhone in telefone z Androidom, sedaj pa bodo uporabniki aplikacijo lahko uporabljali tudi na Androidovih tablicah.

Tacx Cycling aplikacija je dostopna v Google Play trgovini, z virtualnimi trenažerji pa jo lahko povežemo preko ANT+ priključka ali Bluetootha. V aplikaciji so združene funkcije Catalyst, Analyser in Real Life Video.

Funkcija Catalyst prinaša profesionalne programe za trening in testiranja, kot je Conconijev test, ki so zelo uporabna pri analizi pripravljenosti pred in med sezono. Treniramo lahko po srčnem utripu, s pomočjo meritev moči ali pa po prednastavljeni progi.

Analyser sproti beleži podatke med treningom in jih prikazuje na zaslonu tablice. Vsi podatki so prikazani v obliki grafov, lahko pa jih tudi izvozimo in naložimo na socialna omrežja ali priljubljene kolesarske aplikacije, kot je Strava.

Nova funkcija je Real Life Video. Lahko snemamo svojo najljubšo vožnjo na cesti in posnetek naložimo v aplikacijo ter ga kasneje uporabimo med treningom na trenažerju. Aplikacija prikazuje pokrajino in ceste, po katerih vozimo, hkrati pa s pomočjo podatkov o trasi prilagaja naklon in simulira tudi vetrovne razmere.

Od prvega decembra dalje bodo za Androide na voljo tudi Tacxovi filmi. Z njimi trening postane dirka, saj lahko vozimo trase najbolj znanih spomladanskih klasik ali pa prevozimo znamenite vzpone v Alpah in Pirenejih. Hitrost predvajanja filma se prilagaja hitrosti naše vožnje, med vožnjo v klanec pa zavora na trenažerju ustvarja razmere, ki so identične naklonu ceste na vzponu. Filmov je ogromno, vsak pa je dolg približno 30 kilometrov.Tacx-ova aplikacija in programska oprema za PC-je in prenosne računalnike je kompatibilna z naslednjimi trenažerji:

Tacx i-Genius je najboljši trenažer nizozemskega proizvajalca, ima motorno zavoro in lahko simulira vzpone z največ 20-odstotnim naklonom in spuste z maksimalno 5-odstotno naklonino. V kompletu s trenažerjem dobimo tudi programsko opremo za PC, opcijsko pa lahko dokupimo licenco za multiplayer uporabo prek spleta.

Tacx Vortex Smart in interaktivna različica i-Vortex imata električno zavoro, sta povsem prilagojena za uporabo Tacxove aplikacije, lahko pa jo povežemo tudi s PC programsko opremo. Simulira lahko 10 različnih naklonov, upravljamo pa ga preko kontrolne enote, ki jo namestimo na krmilo. Bushido Smart in posebna verzija Bushida za tablične računalnike sta še nekoliko bolj dovršeni obliki Vortexa, ki omogočata bolj natančno določanje obremenitve, prav tako pa imata električno zavoro.

Model Satori je prav tako povezljiv z aplikacijo in programsko opremo, podatki se med vožnjo takoj izrišejo na ekranu tablice ali pametnega telefona, ima pa še vedno magnetno zavoro, zato je potrebno obremenitev nastavljati ročno preko ročice, ki jo pritrdimo na krmilo. Nekatere funkcije aplikacije tako ne pridejo povsem do izraza. 

Predstavitev trenažerjev:
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ