Tadej Blatnik: Pred očmi imam samo zmago

Tadej Blatnik: Pred očmi imam samo zmago
09.04.2013 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Biciklov kolesar zaključuje priprave na Dirko okoli Slovenije.

uploaded

Tadej se je drugo leto zapored udeležil priprav na Kanarskih otokih, natančneje na Gran Canarii. Povedal nam je, da je opravil 22 dni treninga, v povprečju več kot 4 ure na dan: »Nekajkrat sem opravil tudi trening daljši od 6-ih ur kar pripomore k večanju vzrdžljivosti.« Skupno je tako prekolesaril kar 2.200 kilometrov in naredil skoraj 40.000 metrov višinske razlike. Ti treningi so bili bazični in namenjeni vzdržljvosti.
Ker so treningi kolesarvje zelo naporni, je Tadej povedal, da mu je bil v veliko pomoč Nutrendov paket, ki ga je dobil od trgovine s športno prehrano proteini.si. »Ta paket vsebuje vse potrebno za dolge in naporne treninge, tako izotonično pijačo Isodrink za med treningom, kot regeneracijski napitek Regener za po njem. Med treningom sem zaužil več energijskih ploščic Voltage Energy Cake in energijskih gelovCarbosnack in Endurosnack. Kot dodatek po treningu pa glutamin v prahu od Nutrenda,« je povedal Tadej. In dodal, da je kot specialni dodatek testiral tudi izdelek podjetja USN in sicer VO2 MAX za spodbujanje nastajanja rdečih krvničk. Ko se je Tadej odpravil na daljše treninge, je vmes zaužil tudi energijski stimulans Nutrend Compress Brutus. In ker vsak naporen trening zahteva regeneracijo telesa, ki pa naj bo pri športnikih čim hitrejša in kakovostna, je pred spanjem spil odličen izdelek za regeneracijo Olimp Prolonog, ki vsebuje počasi sproščujoče beljakovine. Tadej je za konec še povedal: »Z izdelki sem bil zelo zadovoljen, saj so mi pomagali premagovati napore pri težkih vsakodnevnih treningih

S Tadejem smo se na na kratko pogovorili, kako se je zaključila lanska sezona in če je šlo vse po načrtih s pripravami na letošnjo.

Kje so se ustavili kilometri v lanskem letu in koliko kaže letos na števcu kilometrov?

Lani sem naredil 15.000 km, letos pa so na števcu samo kilometri s priprav na Kanarski otokih in sicer 2.200 :)

Se lahko po treh tednih naveličaš kolesarjenja po v tako čudovitih pogojih? Ali še ostane kaj različnih kombinacij za nabiranje kilometrine?

Kolesarjenja po Gran Canariji se v dveh mesecih težko naveličaš, sploh če so pogoji doma taki kot so trenutno. Kombinacij za dolge in težke ture je nešteto, čeprav je okoli otoka skupaj le 220 kilometrov obale.

Kakšni so letos tvoji cilji?

Sezona bo podobna lanski z eno večjo spremembo... Začetek sezone bo kot vedno na Dirki okoli Slovenije, nato Dirka čez Pohorje RAP junija, 24-urna dirka v juliju in na koncu glavni cilj sezone v avgustu in sicer Dirka okoli Švice (TorTour Challenge), ki bo moja prva velika solo dirka. Cilj pa je vedno le zmaga, ne glede na tekmo.

Boš imel sotekmovalca?

Da, sotekmovalec bo letos na Dirki okoli Slovenije Uroš Komac, cilj pa je tretja zaporedna zmaga. 
 

Največji uspehi?
Poleg zmag in naslovov cestnega prvaka na slovenski amaterski kolesarski sceni v prejšnjih sezonah je trenutno v ultrakolesarstvu zagotovo največji uspeh najina lanska zmaga na Dirki okoli Švice v kategoriji dvojic, kjer je zbrana najmočnejša konkurenca v tej kategoriji na svetu.. .in seveda dejstvo, da sem solo in z ekipo že dve leti nepremagan na ultrasceni: 2x DOS, 2x RAP in TorTour.

Kaj ti pomeni ultrakolesarstvo?

Trenutno je to predvsem način življenja, ter nov poseben način dirkanja v cestnem kolesarstvu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ