"Tadej je daleč najboljši kolesar"

"Tadej je daleč najboljši kolesar"
19.12.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

“Ideja je, da Tadeju spreminjamo cilje, saj ga s tem vzpodbujamo. Še vedno bo na startu Toura, vendar bo nastopil tudi na Giru,” je medijem pojasnil Joxean Matxin, eden izmed vodilni pri UAE.

"Prvič v karieri bo v istem letu nastopil na dveh tritedenskih dirkah. Star je 25 let in verjamemo, da je zdaj pripravljen na to. Posledično ne bo mogel nastopiti na tlakovanih klasikah," je med drugim medijem pojasnil Joxean Matxin.

Kolesarji moštva UAE in vodstvo so bili medijem na voljo v ponedeljek v bližini Benidorma. Tadej Pogačar je bil med najbolj obleganimi, a tudi vodstvo je moral spregovoriti o samem načrtu priprav in dirk, ki so pred Pogačarjem. Ta bo imel zelo zahteven program. Morda manj dirk, vsekakor pa dve tritedenski preizkušnji. Poseben podvig, predvsem pa nekaj novega.

Posledično se bo odpovedal tlakovanim klasikam, tudi dirki po Flandriji, ki jo je lani dobil na izjemen način. Zdaj je pred njim Giro/Tour. Zadnji, ki mu je uspelo dobiti obe preizkušnji je bil leta 1998 Marco Pantani. Kasneje so to neuspešno poskušali še Alberto Contador, Chris Froome in Tom Dumoulin. "Tadej je daleč najboljši kolesar, kar sem jih v svoji karieri videl in čas je, da gre po dvojček Giro/Tour," je še dejal Matxin.

Če držijo prvotne napovedi, potem bo Tadej Pogačar nastopil na naslednjih dirkah: Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo, dirka po Italiji, dirka po Franciji, olimpijske igre, VN Quebeca, VN Montreala in svetovno prvenstvo.

"Vsako leto sem razmišljal o nastopu na dirki po Italiji, vendar pa se temu z ekipo do letos nismo posvetili. Vsekakor bo prišlo tudi leto, ko se bom odpovedal dirki po Franciji. Resda je največja, a so tudi ostale zanimive in zabavne stvari, ki jih lahko počneš v kolesarstvu," je med drugim dejal Pogačar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ