Tadej Pogačar bo nastopil na Liege-Bastogne-Liege

Tadej Pogačar bo nastopil na Liege-Bastogne-Liege
24.04.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Pa je prišla tako težko pričakovana potrditev. Potem, ko so morali zaradi lažno pozitivnega testa na Covid-19 izpustiti Valonsko puščico, so zdaj člani UAE dobili zeleno luč za nastop na Liege-Bastogne-Liege.

Pri UAE Team Emirates so se morali odpovedati nastopu na Valonski puščici. Razlog je bil sprva pozitiven test Maura Gianettija in Diega Ulissija na novi koronavirus. Takoj zatem se je sicer izkazalo, da sta bila testa lažno pozitivna, saj so opravili še po tri teste in vsi so bili negativni.

Tudi izvidi vseh ostalih kolesarjev so bili negativni. Kljub temu sta Tadej Pogačar in Jan Polanc ostala brez nastopa na Valonski puščici. Nastopiti ni mogel niti Marc Hirschi, lanski zmagovalec te dirke. Letos se je na Valonski puščici zmage – že tretje v karieri – veselil Julian Alaphilippe, ki je tik pred ciljem črto uspel prehiteti Primoža Rogliča.

Tadej Pogačar in ostali klubski kolegi so v teh dneh nemoteno trenirali. Opravili so tudi ogled trase Liege-Bastogne-Liege, ki bo na sporedu v nedeljo. Tadej Pogačar je celo postavil osebni rekord na vzponu Cote de Stockeu, ki ga bodo kolesarji na dirki morali premagati.

A vendar je bil njihov nastop pogojen z negativnimi izvidi testiranj na novi koronavirus. Podobno, kot to velja za vse kolesarje in ekipe pred vsako dirko. Zdaj so iz ekipe sporočili, da so testiranja opravili, vsi pa so negativni.

"V petek je celotna ekipa, tako kot vse ostale ekipe po protokolu sodelovala pri testiranju. Z veseljem lahko poročamo, da so bili vsi izvidi negativni, ekipa pa je s strani komisije za Covid prejela zeleno luč za nastop na jutrišnji dirki," so med drugim sporočili iz moštva UAE.

Sicer pa bo izmed dveh Slovencev v ekipi samo Tadej Pogačar, Jana Polanc med izbranci ni. Pogačarju se bodo pridružili še lani drugi Marc Hirschi, David De la Cruz, Rui Costa, Davide Formolo, Brandon McNulty in Vegard Stake Laengen. Na startu bosta tudi lanski zmagovalec Primož Roglič, pa lani četrti Matej Mohorič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ