Tadej Pogačar brez UAE in na dirki po Andaluziji

Tadej Pogačar brez UAE in na dirki po Andaluziji
06.02.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar je potrdil, da bo sezono začel na dirki Jaen Paraiso Interior. A zdaj je jasno, da ga ne bo na UAE Touru. Matxin je potrdil, da bo nastopil na dirki po Andaluziji.

Novinar Gazzette dello Sport Ciro Sconamiglio je objavil novico, da je iz zanesljivih virov izvedel, da Tadeja Pogačarja letos ne bo na dirki UAE Tour. Dirko, ki je za klub UAE Team Emirates nadvse pomembna je dobil že dvakrat.

Pred sezono je sicer dejal, da bo program podoben lanskemu, a očitno so se z ekipo odločili za nekatere spremembe. Prva je že ta, da bo sezono začel na enodnevni dirki Jaen Paraiso Interior, ki bo na sporedu 13. februarja. Potem bi moral po prvotnem načrtu odpotovati na dirko UAE Tour, kjer bi branil zmago. A zdaj je jasno, da bo sezono nadaljeval v Španiji.

Po uvodni enodnevni preizkušnji bo prva etapna dirka Ruta del Sol oziroma dirka po Andaluziji. Ta se bo začela 15. februarja in bo trajala vse do 19. februarja. To je potrdil tudi Matxin, ki je eden izmed vodilnih pri moštvih UAE Team Emirates: "Tadej je kolesar, ki želi imeti svežo 'glavo' in želi preizkušati nove stvari. Zato se zdi nekaj povsem normalnega, da sezono začne na dirki v Jaenu in potem nadaljuje na dirki po Andaluziji. Sezona bo dolga in naša ideja je, da se postopoma pripravimo na najpomembnejše cilje."

Nadaljevanje sezone zaenkrat ostaja nespremenjeno. Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo, Dwars door Vlaanderen, dirka po Flandriji, Valonska puščica, Liege-Bastogne-Liege, dirka po Sloveniji in dirka po Franciji. Glede začetka sezone pa je Pogačar dejal:

"Veselim se trenutka, ko se bom končno lahko vrnil na dirke in se pridružil kolegom. V zadnjih tednih sem dirke gledal po televiziji in ob tem užival. A moram priznati, da bi mi bilo všeč biti na dirki. Priprave so bile dobre, januarja sem imel težave zaradi gastroenteritisa. Ni bilo prijetno, a na srečo sem vse dobro prestal in se počutim dobro."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ