Tadej Pogačar do izjemne zmage!

Tadej Pogačar do izjemne zmage!
18.05.2019 AVTOR: DZ, vir: UAE Team Emirates

Tadej Pogačar do zmage in vodstva na dirki po Kaliforniji! Simon Špilak tudi odličen in med deseterico.

Na dirki po Kaliforniji je za kolesarji zahtevna gorska etapa s ciljnim vzponom na Mount Baldy. Govorimo o 7,6 km dolgem vzponu s povprečnim naklonom 8,8 %. Po 27 kilometrih so morali najprej premagati vzpon Glendora Bridge, po sto kilometrih pa še Glendora Mountain Road. Na startu je bilo še 121 kolesarjev. Tejay Van Garderen je etapo začel kot vodilni v skupnem sešetvku, Tadej Pogačar pa kot vodilni med mladimi.

Obetal se je hud boj za končno zmago. Ubežno skupino so sestavljali Owain Doull (Team Ineos), Hugo Houle (Astana), Jumbo-Visma's Lennard Hofstede, Michael Storer (Team Sunweb), Paweł Bernas (CCC Team), Herman Pernsteiner (Bahrain-Merida), Matteo Badilatti (Israel Cycling Academy) in Mikkel Bjerg (Hagens Berman Axeon). Na zadnjem vzponu so najboljši ubežnike ujeli. Morton je narekoval ritem in pomagal Van Gardernu.

Američan pa je 4,2 km pred ciljem popustil in kmalu sta v boju za zmago ostala dva izjemno mlada kolesarja. Tadej Pogačar in Higuita. Pridružil se jim je še Richie Porte. Kmalu je tudi Porte popustil. Higuita je sicer napadal, a Pogačar je vztrajal. Vedel je, da je to nova izjemna priložnost. Higuito je ujel dober kilometer pred ciljem. V samem zaključku pa ga je še premagal. Za etapno zmago in vodstvo v skupnem seštevku.

"To je ekipna zmaga, zagotovo. Kolegi so opravili izjemno delo, saj so me varovali ves dan. Sam sem se samo še potrudil v zadnjih petih kilometrih. Na vzponu mi je šlo zares dobro,” je po cilju dejal Pogačar: “Ko sem ujel Higuito, sem vedel, da se mi iz ozadja približuje Bennett. Ampak sem raje počakal na sprint. Higuita je naredil napako v ovinku, sam pa sem tako lahko prišel do zmage." Po 127 kilometrih in skoraj štirih urah dirkanja je tretje mesto osvojil Bennett, sledili pa so Poret, Zoidl, Asgreen in na sedmem mestu Simon Špilak! Skupni seštevek. Pogačar ima 16 sekund prednosti pred Higuito in 20 pred Asgreenom. Špilak je z zaostankom 1:03 šesti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ