Tadej Pogačar do izjemne zmage na Češkem!

Tadej Pogačar do izjemne zmage na Češkem!
03.06.2018 AVTOR: DZ

Tadej Pogačar je na Češkem kot član slovenske reprezentance dobil zadnjo etapo in obenem eno izmed najprestižnejših dirk za mlajše člane. Slovenija vodi v prestižnem Pokalu narodov.

Mlajši člani so v dresih slovenske reprezentance izjemno uspešno nastopali na dirki GP Priessnitz Spa. Govorimo o dirki za Pokal narodov, ki smo jo v preteklosti poznali pod imenom Dirka miru. Kolesarji so morali premagati prolog in tri etape. Odlično je dirkal predvsem prvi adut Tadej Pogačar, ki je pravo formo pokazal že v soboto, ko je napadel v zadnjih petih kilometrih, a so ga najbližji zasledovalci uspeli ujeti v zadnjem kilometru.

Pred današnjo etapo je v majici vodilnega vozil Italijan Samuele Battistella, medtem ko je bil Pogačar šesti. Zaostajal pa je za 32 sekund. Pred kolesarji pa je bila še izjemno zahtevna 158 kilometrov dolga etapa s startom in ciljem v mestu Jesenik. In Pogačar je bil izjemen. Na koncu se je veselil zaslužene in predvsem prepričljive zmage, saj je prvo skupino petih zasledovalcev premagal za minuto in tri sekunde. Vodilni Italijan pa je zaostal še za dodatni dve sekund. Dirka je bila odločena.

Pogačar je bil tako zelo dober, da je dobil tudi dirko, saj je v skupnem seštevku Battistello premagal za 41 sekund, Marca Hirschija pa še za tri sekunde več. Pogačar je bil tudi najboljši med mladimi in najboljši na gorskih ciljih. “Težka etpa. Za napad 30 kilometrov do cilja smo se organizirali z ekipo in narekovali tempo. Potem sem naredil svojo potezo in zneslo mi je do cilja. Lahko sem zares srečen, da sem dobil etapo in dirko,” je v uradni izjavi za javnost na facebooku moštva Ljubljana Gusto Xaurum dejal Pogačar. Slovenija je obenem prevzela vodstvo v Pokalu narodov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ