Tadej Pogačar do nove prestižne zmage v Gorici

Tadej Pogačar do nove prestižne zmage v Gorici
08.09.2018 AVTOR: DZ, vir: LGX / facebook

Tadej Pogačar nadaljuje z izjemnimi predstavami. Zdaj je prepričljivo dobil tridnevno dirko po Furlaniji s ciljem v Gorici.

Po dirki Tour de l'Avenir Tadej Pogačar nadaljuje z odličnimi predstavami. Po treh dneh dirkanja se je veselil končne zmage na dirki po Furlaniji. Prvi dan je Pogačar sodeloval pri ključnem pobegu, naslednji dan je na Matajur osvojil drugo mesto, a je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Danes je bila pred kolesarji še zadnja etapa Lignano je gostil start, dirka pa se je končala v Gorici. Za etapno zmago je obračunala skupina 60 kolesarjev.

Ta boj je dobil 20-letni Nemec Georg Zimmermann, ki je premagal Švicarja Gina Madra in Italijana Alberta Daineseja. Tudi v tretji etapi je bil najboljši Slovenec Tadej Pogačar. V skupnem seštevku pa se je kolesar moštva Ljubljana Gusto Xaurum veselil nove prestižne in povsem zaslužene zmage. Drugi Dimitrij Sokolov je zaostal za 25 sekund. Tretji je bil Andrea Di Renzo, ki je za Pogačarjem zaostal za kar 1:44. Žiga Ručigaj je bil 46., Uroš Repše 62., Matic Grošelj pa 94. Pogačar je bil tudi najboljši med mladimi kolesarji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ