Tadej Pogačar do zmage po dolgem sprintu in fotofinišu

Tadej Pogačar do zmage po dolgem sprintu in fotofinišu
27.02.2020 AVTOR: DZ, foto: LaPresse

Spet je zablestel. Tadej Pogačar očitno ne pozna meja. Dobil je peto etapo na dikri UAE Tour in se s tem utrdil na drugem mestu v skupnem seštevku. Tokrat je bilo zelo napeto.

Na dirki UAE Tour je za kolesarji peta in obenem zadnja gorska etapa. Naslednji dve sta namenjeni sprinterjem. Adam Yates je pred etapo nosil majico vodilnega v skupnem seštevku. Kolesarji so se še drugič podali na sicer ravninsko etapo z zaključkom na Jebel Hafeet. Etapa je bila dolga 162 kilometrov, zaključni vzpon pa dolg 10,8 km. Povprečni naklon pa 6,8-odstoten.

Med etapo se ni zgodilo nič posebnega. Na zaključnem vzponu pa je tudi Tadej Pogačar večkrat pospešil in skrbel za vse večjo selekcijo. A na vse skupaj je imel pripravljen odgovor tudi Adam Yates, ki je pred dvema dnevoma prav na tem klancu prikazal izvenserijsko predstavo. Tokrat se konkurentov ni znebil. V sam zaključek jih je prišlo pet. Sledil je zares dolg sprint. Začel je Pogačar, a na koncu se je zdelo, da bo etapo dobil Aleksej Lucenko.

Potem pa je Pogačar tik pred ciljno črto po daljši desni strain prišel mimo Lucenka in ga za las premagal. Slavil je novo etapno zmago. Tretji je bil Yates, ki je prepričljivo ubranil majico vodilnega v skupnem seštevku. Sledila sta še David Gaudu in Ilnur Zakarin. Ostali so zaostali za več kot 20 sekund. Yates ima dva dneva pred koncem 1:01 prednosti pred Pogačarjem in 1:33 pred Lucenkom. Sledijo Gaudu, Majka, Kelderman, Zakarin, Formolo, Ulissi …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ