Tadej Pogačar in Jan Polanc ostajata v igri

Tadej Pogačar in Jan Polanc ostajata v igri
21.06.2019 AVTOR: DZ

Dirka po Sloveniji. Tadej Pogačar in Jan Polanc ostajata v igri za najvišja mesta v skupnem seštevku. Kaj pa sta povedala po koncu zahtevne druge etape?

TADEJ POGAČAR
O vzponu na Svetino:
Na Celjsko kočo smo šli od starta do vrha na polno in danes me je morda tudi ta vročina nekoliko zmatrala. Ampak, saj je za vse isto. Na koncu sem bil v prvi skupini in videli bomo, kako bo jutri.

O ubežni skupini z Ulissijem: V ospredju je bil Diego, tako da sem bil kar vesel, ker sam nisem mogel biti. V naši skupini pa sva z Janom kontrolirala, tako da so morali ostali loviti. Za Diega se je skoraj izšlo, vendar pa je bil Mezgec, ki je tudi pomagal pri lovljenju premočen. Na koncu nismo prišli do zmage, ampak menim, da smo za jutri na kar dobri poziciji.

O etapi do Idrije: Nisem se počutil najslabše. Na klanec smo šli res na polno. Ampak, ni bilo tistega v določenem trenutku. Za jutri ne morem nič napovedati, ampak, zdi se, da se Diego počuti zelo dobro, tako da bomo večji del podpore verjetno namenenili njemu.

JAN POLANC
O zadnjem vzponu: S Pogačarjem sva na vzponu malenkost zaostala, ampak sva imela v ospredju Ulissija, tako da nama ni bilo treba narekovati tempa. Je pa imel Androni cilj ujeti ubežnike. Tudi Mezgec je bil v ozadju, tako da Chaves v ospredju ni narekoval ritma. Na koncu je bil sprint manjše skupinice kolesarjev. Čestitam Mezgecu.

O poteku etape: Pričakoval sem tak razplet. Vedel sem, da tiste prave selekcije ne bo, in da lahko nekateri hitri kolesarji preživijo. To se je tudi zgodilo. Nekako je vse potekalo, kot smo predvidevali.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ