Tadej Pogačar in Jan Tratnik po odličnem uvodu

Tadej Pogačar in Jan Tratnik po odličnem uvodu
20.09.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Noge so se vrtele, morda bi lahko kje bolj pritisnil," je dejal Tadej Pogačar. Jan Tratnik pa: "Nič si ne morem očitati in z današnjim nastopom sem zelo zadovoljen."

“Sem kar zadovoljen. Ni bil najhtrejši čas, je bilo pa kar super. Noge so se vrtele, morda bi lahko kje bolj pritisnil. Sem zadovoljen s formo pred zadnjim delom sezone,” je po 10. mestu v vožnji na čas dejal Tadej Pogačar. S tem je pokazal, da je še izboljšal pripravljenost v primerjavi z vožnjo na čas, ki jo je prikazal na evropskem prvenstvu. Tam je bil kronometer precej krajši:

“Res se malo počasneje startal kot v Trentu. Ampak to je bil tisti ključ do tega, da prideš čez celo progo. Res sem našel svoj ritem, na koncu bi lahko morda še kaj dodal, če bi začel prej pritiskati. Mislim, da sem kar iztisnil svoj maksimum. Ne bom iskal, kje bi lahko še kaj pridobil. Sem zadovoljen z rezultatom, s svojim nastopom.” Seveda bi si želel, da bi bila proga nekoliko težja, tako pa je ustrezala pravim mojstrom za to disciplino: “Taka proga mi ni najbolj pisana na kožo, ampak sem se kar dobro znašel. Če bi bil pa še kakšen klanec, dva, tri, potem bi bilo pa malo boljše.”

Deseto mesto je zato zelo dober rezultat, tako kot je tudi 15. mesto Jana Tratnika. “Jaz sem se zavedal, da je kronometer zelo dolg in če startam prehitro, potem bi bila zelo dolga pot do cilja, tako da sem startal na tempomat in sem si postavil neko moč, ki sem jo poskušal izpeljati do cilja. Bil sem res presenečen, da sem obdržal tako moč. Edino krizo, ki sem jo imel, je bilo v zadnjih treh kilometrih. Očitno sem tam izgubil tistih 10, 15 sekund za prvo deseterico. Nič si ne morem očitati in z današnjim nastopom sem zelo zadovoljen.”

Sicer je po kronometru razkril, da je ostal brez radijske povezave, saj se je radijska postaja po prvem vmesnem času pokvarila:: “Nisem imel nič podatkov. Sem pa vsak ovinek do potankosti poznal in nisem naredil nobene napake.” Tratnik ima za sabo že zelo naporno sezono, nenazadnje je odpeljal tako dirko po Italiji kot dirko po Španiji.

Bil je tekmovalno aktiven tudi v spomladanskem delu, pa na olimpijskih igrah. In zdaj še na svetovnem prvenstvu: “Danes je bil kronometer raven. Prav zato mi je to vlilo dodatne motivacije, da še naprej trdo delam na kronometru. Konec koncev, glede na to dolžino, zaostanki niso bili veliki. Prvi trije so bili razred zase in res sem izjemno zadovoljen. S Tadejem sva dala maksimum. Lepo je videti, da je bil še Tadej med deset in zdaj smo lahko še bolj motivirani za nedeljsko dirko.”

Pogačar in Tratnik bosta v Belgiji pričakal preostalo šesterico, s katero bosta nastopila na cestni dirki. Zadnji se bo ekipi v petek pridružil Primož Roglič. “Čez cel teden se bomo pogovarjali s fanti, kaj in kako. Kako se kdo počuti. Se že veselim, da s fanti naredimo kakšen trening skupaj, Uradni trening je v četrtek. Dirka v nedeljo. Upam na čim boljše noge,” pa je dodal Pogačar.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ