Tadej Pogačar in Janja Garnbret športnika leta!

Tadej Pogačar in Janja Garnbret športnika leta!
14.12.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadeja Pogačarja so športni novinarji v Sloveniji z glasovanjem izbrali za športnika leta 2021. Na drugem mestu je bil tokrat Primož Roglič.

Na TV Slovenija decembra že po tradiciji prenašajo prireditev Športnik leta. Govorimo o prireditvi DŠNS (Društva športnih novinarjev Slovenije), na kateri vsako leto razglasijo športnika in športnico leta. Vsako leto so ob številnih uspehih slovenskih športnikov to sladke skrbi.

V moški konkurenci je še tretje leto zapored in četrtič v zgodovini (leta 2001 je bil najboljši Andrej Hauptman) na vrhu kolesar. Potem ko je dve lovoriki prejel Primož Roglič, je tokrat največ glasov športnih novinarjev - kar 262 - prejel Tadej Pogačar, za katerim je zares sanjska sezona. Ponovil je zmago na dirki po Franciji. Dobil je dve klasiki - Liege-Bastogne-Liege in dirko po Lombardiji. Med ženskami pa je prejela to priznanje tretjič Janja Garnbret, ki je prejela ker 333 glasov.

Nagrado za najboljšega športnika invalida leta je prejel Franček Gorazd Tiršek, ki je v Tokiu osvojil dve olimpijski medalji.

Tadej Pogačar je osvojil bronasto medaljo na olimpijskih igrah, dobil etapne dirke UAE Tour, Tirreno-Adriatico in Dirko po Sloveniji. Bil je še tretji na dirki po Baskiji, ki jo je dobil Primož Roglič. Tokrat je Roglič prejel 218 glasov, kar je bilo dovolj za drugo mesto. Letos je zaradi padca odstopil z dirke po Franciji, a je po izjemni predstavi prišel do zlate olimpijske medalje v vožnji na čas. Kasneje mu je uspelo še tretjič zapored dobiti dirko po Španiji.


Bil je najboljši tudi na dveh enodnevnih dirkah - Milano-Torino in Giro dell’Emilia. Na tretje mesto se je uvrstil Luka Dončič s 97 glasovi. Sledili so Benjamin Savšek, Tim Gajser, Jan Oblak, Samir Handanović in na osmem mestu Matej Mohorič. V ženski konkurenci so za športnico leta razglasili plezalko Janjo Garnbret. Prejela je kar 333 glasov. Garnbretova je še tretjič postala športnica leta. Druga je bila s 129 glasovi judoistka Tina Trstenjak, tretja pa smučarska skakalka Nika Križnar.

Ta je prejela 77 glasov. Sledile so Anamarija Lampič, Tamara Zidanšek, Ema Klinec, Tina Šutej, Kaja Kajzer in na devetem mestu “spustašica” Monika Hrastnik. Ekipa leta je košarkarska reprezentanca, ki je s 66 glasov premagala odbojkarsko reprezentanco. Ta je prejela 37 glasov. Osem so jih prejele smučarske skakalke - Klinec, Rogelj, Bogataj in Križnar. Najobetavnejša športna osebnost je odbojkar Rok Možič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ