Tadej Pogačar in super forma

Tadej Pogačar in super forma
01.07.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

"Ne bi se branil rumene majice, a na dolgi rok je mislim, da popolno, tako kot je," je po kronometru dejal zmagovalec Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar je pokazal novo izvrstno predstavo. Prepričljivo je dobil posamično vožnjo na čas na dirki po Franciji. Letos je odpeljal dva odlična ravninska kronometra in nekoliko slabše kronometer na dirki po Baskiji ter na državnem prvenstvu.

"Na dirki po Baskiji nisem našel pravega ritma na kolesu. Potem sem spremenil položaj v tistega, ki sem ga imel na dirki Tirreno-Adriatico. Imel sem dober občutek in lahko sem pritiskal na pedala. Zdaj sem pripravljen na to, kar prihaja," je pojasnil na novinarski konferenci po veličasni in prepričljivi zmagi. Po dirki Tirreno-Adriatico, ki jo je prepričljivo dobil je namreč odšel v vetrovnik in tam so spremenili položaj na kolesu. Očitno je bil bolj aerodinamičen, a se ni tako dobro počutil.

"Teden dni pred Tourom sem se pričel počutiti bolje, potem ko sem spremenil položaj na kolesu." Pogačar je ugnal tudi specialiste, kot je Stefan Kung, ki je dolgo sedel na vročem stolu za vodilne. Predvsem pa si je pred ostalimi kandidati za zmago privozil lepo prednost: "Nisem pričakoval takih razlik. Vedel sem, da bi lahko imel dober dan, da imam močne noge. Motiviran sem bil. Na koncu sem lahko pritiskal, kolikor sem lahko in kakor smo načrtovali."

Obenem se je na vsega osem sekund približal rumeni majici. A tudi menedžer v ekipi UAE Matxin je potrdil, da je to idealen scenarij, saj tako še ni treba braniti te majice. "Približal sem se rumeni majici in lepo bi bilo, če bi jo oblekel. Obleči rumeno majico so vedno sanje, vendar pa sem zelo zadovoljen z današnjim dnem. Bolje ne bi moglo biti," pa je priznal Pogačar.

Zaveda pa se, da je Tour še zelo dolg: "Po vsej verjetnosti bo vsak dan prihajalo do napadov. Težko bo, a tako pač je. Ali napadaš ali braniš. Veselim se tega, kako se bo dirka razvijala. Pravih vzponov še nismo imeli, a na kratkih klancih in po današnjem kronometru lahko rečem, da je forma super. Noge so dobre, tako da je podobno lanskemu letu."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ