Tadej Pogačar in Urška Žigart z odličnima vožnjama do naslovov

Tadej Pogačar in Urška Žigart z odličnima vožnjama do naslovov
22.06.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na državnem prvenstvu v vožnji na čas - po letu 2020 je spet potekalo na Pokljuko - sta naslova med elito pričakovano osvojila Tadej Pogačar in Urška Žigart.

Start vožnje na čas je gostilo Zgornje Gorje, cilj pa Rudno Polje na Pokljuki. Kronometer, ki smo ga že videli leta 2020, ko je bil med elito na presenečenje mnogih Tadej Pogačar boljši od Primoža Rogliča.

Tokrat med elito Pogačar pravih tekmecev ni imel. To je bila zanj prva dirka po padcu in poškodbi na aprilski klasiki Liege-Bastogne-Liege. Rehabilitacija in priprave so očitno bile odlične, saj je Pogačar prikazal izvrstno predstavo. Najprej so se kolesarji spopadli z 9,7 km dolgim vzponom, potem pa je sledilo še šest kilometrov ravnine oziroma položnega vzpona do Rudnega Polja. Pred tremi leti je Pogačar zmagal s časom 31:10, tokrat pa je bil na 15,7 km dolgi preizkušnji še precej boljši.

Tudi tokrat se je pred položnejšim delom odločil za menjavo kolesa, njegov čas na cilju pa 29:43. Povprečna hitrost pa kar 31,7 km/h. Drugi Marko Pavlič je za njim zaostal za 5:14, tretji Anže Skok pa za 6:30. Isti čas je imel tudi Mihael Štajnar. Sledili so Kristjan Hočevar, Natan Gregorčič, Gal Glivar, Gašper Otoničar, Jaka Vovk, Matic Žumer in Gal Sekne.

V ženski konkurenci je Urška Žigart pred tremi leti postavil čas 40:44 in postala državna prvakinja. Letos je prišla na dirko v vrhunski formi, saj je pred dnevi blestela v Švici. Po pričakovanjih je prišla do naslova prvakinje med članicami. Krepko je tudi popravila čas izpred treh let. Tokrat je progo premagala s časom 38:19. Urška Pintar je zaostala za 1:43, Nika Bobnar pa za 5:27. Med mlajšimi člani je naslov prvaka osvojil Natan Gregorčič pred Galom Glivarjem.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ