Tadej Pogačar je pokazal, da mu tudi koronavirus ne pride do živega

Tadej Pogačar je pokazal, da mu tudi koronavirus ne pride do živega
22.02.2022 AVTOR: N. Gr., foto: UAE Tour

Zaradi nedavne okužbe s koronavirusom je bila forma Tadeja Pogačarja pred prihodom na UAE Tour precejšnja neznanka, z odlično vožnjo in četrtim mestom na kronometru pa je dokazal, da je odlično pripravljen.

Tretji dan na dirki UAE Tour je bil hkrati prvi, kjer so bili v ospredju tudi kolesarji, ki računajo na skupno zmago. V boju za etapno zmago na 9 kilometrov dolgi, povsem ravni progi, kjer je bil največja ovira močan veter, sta bila le dva kolesarja.

Prvi favorit je bil Filippo Ganna, še pred njim pa je šel na progo Stefan Bisseger. 23-letni Švicar je postavil najhitrejši čas, spustil se je krepko pod 10 minut in pred Ganno je bila težka naloga. V prvem delu trase je bil svetovni prvak še pred Bissegerjem, nato pa tempa Švicarja ni več zmogel in moral se je zadovoljiti z drugim mestom in sedmimi sekundami zaostanka, Bisseger pa je slavil veliko in zasluženo zmago.

Pred Pogačarjem od tekmecev le Dumoulin

Zelo dobro je s kronometrom opravil Tadej Pogačar, v cilj je prišel s časom 10:01 in zaostal le prej omenjenima specialistoma za vožnjo na čas. Nato se je pred njega vrinil še Tom Dumoulin, ki se očitno vrača v šampionsko formo in bo nevaren v skupnem seštevku, proti vsem ostalim tekmecem za skupno zmago in rdečo majico pa je Pogačar pridobil nekaj sekund.

Lani glavni tekmec Adam Yates je prav tako dobro dirkal in za Pogačarjem zaostal le za 11 sekund, tako da ostaja blizu v generalni razvrstitvi. Bo pa imela ekipa UAE Emirates taktično prednost, saj je s kronometrom dobro opravil tudi Joao Almeida, za Pogačarjem je zaostal le štiri sekunde in zato bo ekipa v gorah lahko računala na oba svoja kapetana.

Že jutri bodo morali kolesarji demonstrirati svojo moč na prvem vzponu, povzpeli se bodo na zahtevni Jebel Jais, kjer sta lani Yates in Pogačar bila hud boj.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ