Tadej Pogačar med 44 novinci

Tadej Pogačar med 44 novinci
03.01.2019 AVTOR: DZ, vir: Tadej Pogačar / Instagram

44 jih je. Novincev v moštvih z najprestižnejšo licenco World Tour. Med njimi je tudi Slovenec Tadej Pogačar. Drugi najmlajši.

Letos bo dirkanje v ekipah z licenco World Toura prvič v karieri okusilo 44 mladih kolesarjev. Že delj časa se v svetu kolesarstva govori o izjemnem mladincu Remcu Evenepoelu. Belgijec je bil med mladinci skorajda nepremagljivi n brez prave taktike – preprosto je napadel, ko se je za to odločil – prihajal do zmag. Postal je evropski in na prepričljiv način še svetovni prvak. Nič mlajših članov. Remco je takoj podpisal pogodbo z moštvom Deceuninck Quick Step in bo tako najmlajši kolesar med elito, saj je star šele 18 let.

Sledi mu prav Tadej Pogačar. Skupaj s še štirimi kolesarji ima šele 20 let. Predvsem pa je za njim – kljub temu, da je šele drugo leto kolesaril med mlajšimi člani – izjemna sezona. Bil je najboljši med mladimi na dirki po Sloveniji, ki jo je končal na četrtem mestu. Postal je državni prvak, dobil je dirko Miru, potem pa še najprestižnejo etapno dirko med mlajšimi člani – Tour de l’Avenir. Lani je torej vozil za moštvo Ljubljana Gusto Xaurum, zdaj pa je član UAE Team Emirates. Pogačar vsekakor prihaja z lepo popotnico med elito.

Po starosti je takoj za njim Marc Hirschi. Njegov največji tekmec lani. Švicar bo zdaj član moštva Sunweb, lani pa je postal evropski in svetovni prvak med mlajšimi člani. Omenimo še kolesarje, kot so Gino Mader, Ivan Sosa Ramiro, Jasper Philipsen, Luis Villalobos, Sergio Higuita, Edoardo Affini … Najstarejši med “novinci” bo Eduard Prades, ki je pri 31 letih postal član moštva Movistar. Prišel je iz moštva Euskadi Murias, prej pa je bil član ekipe Caja Rural Seguros. Posebna zgodba je še Wout Van Aert. Govorimo o 24-letnem ciklokrosistu, ki je podpisal pogodbo z moštvom Jumbo Visma.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ