Tadej Pogačar ob 16:58

Tadej Pogačar ob 16:58
17.07.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pred kolesarji je več kot zaslužen dan počitka, dirka po Franciji pa se bo nadaljevala z edino vožnjo na čas na letošnji preizkušnji. Dolga bo 22,4 km in bo nadvse razgibana.

Na dirki po Franciji je najprej čas za premor. Zadnji dan počitka je pred kolesarji, potem pa se bo silovit boj za končno zmago nadaljeval. Seveda sta kandidata dva. Vodilni Jonas Vingegaard in Tadej Pogačar, ki za njim zaostaja za deset sekund.

Pred njima pa posamična vožnja na čas. Ta bo dolga vsega 22,4 km. Passy bo gostil start, cilj pa bo v Comblouxu. Vožnja na čas bo nadvse zahtevna, tako da mnogi razmišljajo o menjavi kolesa. Prvi del bi tako odpeljali s kolesom za vožnjo na čas, drugi del - začne se s strmim klancem, pa z običajnim kolesom. Na progi bosta med dirko dve merjenji vmesnega časa.

Prvo po dobrih sedmih kilometrih, drugo pa po dobrih 16 kilometrih. Kmalu zatem se začne zaključni klanec. Kdaj pa se bodo kolesarji podali na pot? Kot prvi se bo ob 13:05 s progo soočil Michael Morkov. Med prvimi 14-imi bo startni interval ena minuta. Potem pa bo minuta in pol. Luka Mezgec bo startal ob 13:52:30. Matej Mohorič bo startal ob 15:07:30.

Zadnjih 16 kolesarjev bo startalo v razmaku dveh minut. Kot zadnji se bo na progo podal vodilni Jonas Vingegaard. Ob 16:58 pa Tadej Pogačar. Pred njima pa naslednji: Carlos Rodriguez, Adam Yates, Jai Hindley, Sepp Kuss, Pello Bilbao, Simon Yates, David Gaudu, Guillaume Martin, Felix Gall, Thomas Pidcock, Thibaut Pinot, Mikel Landa …

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ