Tadej Pogačar ob najboljših!

Tadej Pogačar ob najboljših!
14.05.2019 AVTOR: DZ, vir: UAE Team Emirates

V drugi etapi dirke po Kaliforniji je pravo moč že pokazal Tadej Pogačar. Zasedel je četrto mesto. Simon Špilak je bil 21. Zmagal je Asgreen, vodi pa Van Garderen.

Prvo etapo na dirki po Kaliforniji je dobil Peter Sagan, ki pa se je moral že v drugi etapi posloviti od rumene majice. Druga etapa je bila dolga kar 214,5 km. Rancho Cordova je gostil start, cilj pa je bil na 2627 metrih nadmorske višine na prelazu Carson. Govorimo o najvišjem prelazu, ki ga je kdajkoli obiskala dirka po Kaliforniji. Kolesarji so morali premagati 4,500 metrov nadmorske višine.

Ubežno skupino, ki se je izoblikovala po vsega osmih kilometrih so sestavljali Luke Rowe (Team Ineos), Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Evan Huffman (Rally UHC Cycling), Davide Ballerini (Astana Pro Team), Pawel Bernas (CCC Team), Michael Storer (Team Sunweb) in Michael Hernandez (USA National Team).

Po vsega 20 kilometrih so si privozili že dobre tri minute prednosti in glavnina je kmalu zatem tudi pospešila. Dobrih 70 kilometrov pred ciljem je bilo pobega konec. Na spustu s prelaza Luther pred začetkom zadnjega klanca pa so napadli Asgreen, Moscon, Garderen, Ballerini, Craddock in tudi Tadej Pogačar. Hitro so si privozili nekaj prednosti.

Potem pa sta to skupino napadla še Ballerini in Asgreen, ki sta nadaljevala s pobegom. Tako je ostalo vse do zaključka vzpona, ko je osmerica kolesarjev ujela ubežnika. Skupaj deset kolesarjev je vstopilo v zadnja dva kilometra in začel se je boj za zmago. Ballerini je spet napadel in zdelo se je, da mu lahko celo uspe priti do zmage. A strm del se je šele začel. Van Garderen je v svojem ritmu poskrbel, da so Bellerinija ujeli.

Prav Van Garderen je skrbel za selekcijo tudi v zaključnih metrih. Le Kasper Asgreen ga je v sprintu premagal. Tretji je bil Gianni Moscon, četrti pa že Pogačar, ki je zaostal za deset sekund. Sion Špilak je bil 21. Van Garderen je prevzel vodstvo, Moscon je drugi, Asgreen tretji, Pogčaar pa je s 16 sekundami zaostanka četrti.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ