Tadej Pogačar osmi na Belvederju

Tadej Pogačar osmi na Belvederju
02.04.2018 AVTOR: D. Z.
Nekateri slovenski kolesarji se v the dneh mudijo na enodnevnih dirkah v Italiji. Tadej Pogačar je bil osmi na dirki Giro del Belvedere.

V Italiji v teh dneh mlajši člani nastopajo na treh prestižnih enodnevnih dirkah. Dve sta že za njimi. Prva – Trofeo Piva –, ki se je začela in konačala v Col San Martinu je bila na sporedu v nedeljo, 1. aprila.

Po 160 kilometrih jo je dobil Paolo Baccio, ki je premagal Roberta Stannarda in Jakea Stewarta. Najboljši je bil Žiga Jerman na 29. mestu. Sicer pa je to dirko leta 2004 dobil Jani Brajkovič. Takrat je bil drugi Jure Zrimšek. Naslednje leto je drugo mesto zasedel Grega Bole, ki je bil drugi tudi leta 2007. Klemen Štimulak je bil leta 2012 tretji. Tudi na dirki, ki so jo imeli na sporedu danes so bili Slovenci v preteklosti uspešni.

Govorimo o dirki Giro del Belvedere s startom in ciljem v kraju Villa di Villa. Dirka je bila dolga 167 kilometrov in je bila precej težja. Po skoraj štirih urah dirkanja jo je dobil Robert Stannard, sicer 19-letni kolesar, ki letos dirka za moštvo Mitchelton BikeExchange, a je že nastopil tudi na dirki po Dubaju in drugih dirkah višje kategorije. Avstralec je premagal tri Italijane. Drugi je bil Cristian Scaroni, tretji Matteo Sobrero in četrti Samiele Battistella. Tadej Pogačar je na cilj prišel s skupino, ki se je borila za osmo mesto.

Z zaostankom 16 sekund je to mesto tudi osvojil. Tu je bil leta 1996 Gorazd Štangelj najboljši, Tomaž Nose je bil leta 2003 tretji, naslednje leto pa drugi. Takrat je bil tretji Jani Brajkovič. Zdaj je pred kolesarji še najtežja izmed serije treh dirk – Palio del Recioto. Jure Pavlič jo je dobil leta 1988, leta 2004 pa Tomaž Nose pred Janijem Brajkovičem. Zadnji Slovenski zmagovalec je Blaž Furti iz leta 2010. Luka Pibernik je bil tretji leta 2013. Je morda čas za nove slovenske stopničke?

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ