Tadej Pogačar po vrnitvi na dirke takoj z najboljšimi

Tadej Pogačar po vrnitvi na dirke takoj z najboljšimi
06.04.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tadej Pogačar se je po daljšem tekmovalnem premoru vrnil na dirke. V Španiji že uspešen. Bil je šesti. Zmagal je Jonathan Hivert.

V Španiji je bila na sporedu dirka prve kategorije za VN Miguela Induraina. Govorimo o nekakšen uvodu v prestižno dirko po Baskiji, ki jo je lani dobil Primož Roglič. Rogliča seveda v tem obdobju na dirkah ne bo, saj je začel z višinskimi pripravami pred dirko po Italiji. Zato pa bo na dirki po Baskiji nastopil Tadej Pogačar, ki se je na današnji enodnevni preizkušnji vrnil po tekmovalnem premoru.

Po blesteči predstavi in zmagi na dirki po Algarveju je nastopil samo še na enodnevni dirki Strade Bianche. Potem pa se je pripravljal na naporna aprila in maj. Očitno so bile priprave uspešne. Že na tej dirki je bil odličen. Dirka je bila vsekakor zahtevna. Start in cilj je gostila Estella. Vmes pa je bilo napornih 193 kilometrov. Predvsem zadnjih 70 kilometrov je bilo zelo zahtevnih.

Zmage se je po samostojnem pobegu veselil Jonathan Hivert. Francoz je na cilj prišel devet sekund pred prvo zasledovalno skupino šestih kolesarjev, ki se je udarila za drugo mesto. Sprint je dobil Luis Leon Sanchez, tretji je bil Sergio Higuita. V tej skupini je bil tudi Tadej Pogačar, ki je zasedel končno šesto mesto. Leta 2013 je to dirko dobil Simon Špilak, v zadnjih letih pa Valverde, Simon Yates, Ion Izagirre … 

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ