Tadej Pogačar podaljšal še za štiri leta

Tadej Pogačar podaljšal še za štiri leta
28.06.2019 AVTOR: DZ

Tadej Pogačar bo še vsaj v naslednjih štirih letih član moštva UAE Team Emirates, v katerem je očitno nadvse zadovoljen.

Tadej Pogačar je pred letošnjo sezono iz moštva Ljubljan Gusto Santic prestopil v moštvo UAE Team Emirates. Med elito se je takoj znašel. Že na uvodni dirki Tour Down Under se je vozil v ospredju, zablestel pa je na dirki po Algarveju, ki jo je dobil. Maja je dobil še dirko po Kaliforniji, medtem ko je bil vmes še šesti na dirki po Baskiji. Pred dnevi je dirko po Sloveniji končal na četrtem mestu in v beli majici najboljšega med mladimi kolesarji.

Obenem je do zmage pomagal Diegu Ulissiju. Pri 20 letih je zdaj že sklenil novo pogodbo z moštvom UAE Team Emirates. V tej ekipi bo vsaj do konca sezone 2023. "Vesel sem, da sem lahko podpisal pogodbo in bom v prihonje ostal v moštvu UAE Team Emirates. Upam da bomo v naslednjih letih skupaj napredovali. Zahvaljujem se ekipi za izkazano zaupanje," je v uradni izjavi za javnost dejal Tadej Pogačar.

Spregovoril je tudi vodja ekipe Mauro Gianetti: "Lepo je spremljati, kako Pogačar pri nas razvija to neverjetno nadarjenost, ki jo je pokazal že lani na dirki Tour de l'Avenir. Dosežki dokazujejo, da Tadej ni zgolj kolesar za prihodnost, ampak se je že zdaj izkazal na pomembnih dirkah." Sicer pa je v ekipi tudi Jan Polanc, ki je letos zablestel z nošenjem rožnate majice na dirki po Italiji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ