Tadej Pogačar potrdil veličastno zmago

Tadej Pogačar potrdil veličastno zmago
13.03.2022 AVTOR: DZ, foto: RCS Sport / LaPresse

Vsekakor zmanjkuje presežnikov. Tadej Pogačar je danes brez težav odpeljal ravninsko etapo in drugič zapored dobil dirko Tirreno-Adriatico.

Za razliko od preteklih let se je dirka Tirreno-Adriatico letos končala z običajno, ravninsko etapo s startom in ciljem v San Benedettu del Trontu. Tako je bilo že pred etapo bolj ali manj jasno, da bo Tadej Pogačar drugič zapored dobil to dirko. Ostalo je samo vprašanje, kdo bo dobil zadnjo, sedmo etapo.

Etapa je bila dolga 159 kilometrov, na koncu pa so morali kolesarji prevoziti še pet mestnih krogov ob morju. Najprej je prišlo do pobega treh kolesarjev. To so bili Manuele Boaro (Astana Qazaqstan), Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF-Faizanè) in Jorge Arcas (Movistar). V glavnini so največ časa na čelu preživeli kolesarji moštev Alpecin Fenix in Groupama FDJ. Tonelli je na zaključnih krogih popustil, preostala ubežnika pa je glavnina ujela osem kilometrov pred ciljem.

Sledil je kaotičen sprint, v katerem nobena ekipa ni uspela sestaviti pravega sprinterskega vlaka. Prvi je s sprintom začel Aleksander Kristoff. A tudi ostali so bili blizu in v zadnjem trenutku je do zmage uspel priti Phil Bauhaus. Tadej Pogačar je na cilj prišel varno v glavnini in je lahko proslavljal končno zmago. Drugo zapored. Tudi lani je dobil najprej uvodno preizkušnjo UAE Tour in potem Tirreno-Adriatico.

Letos je temu dodal še izjemno zmago na dirki Strade Bianche. Zato je ta začetek sezone še uspešnejši kot lanski. Zdaj se bo posvetil enodnevnim klasikam. V soboto bo nastopil na dirki Milano-Sanremo. Potem bo odšel v Belgijo. Naprej bo nastopil na dirki Dwars door Vlanderen, potem pa še na dirki po Flandriji. Pogačar je na letošnji dirki Tirreno-Adriatico slavil prepričljivo zmago. Po včerajšnjem veličastnem pobegu je v skupnem seštevku Jonasa Vingegaarda premagal za 1:52.

Mikel Landa je na tretjem mestu zaostal za 2:33. Sledijo Richie Porte, Jai Hindley, Thymen Arensman, Damiano Caruso, Thibaut Pinot, Pello Bilbao, Giulio Ciccone in Remco Evenepoel. Kako izjemen je bil Pogačar dokazuje tudi dejstvo, da je bil z zbranimi 44 točkami najboljši tudi v tej kategoriji. Bil je drugi na gorskih ciljih in prvi med mladimi kolesarji. Na odru pa je proslavljal tudi Jan Tratnik. Bil je namreč član najboljše ekipe te dirke - Bahrain Victorius.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ