Tadej Pogačar pred klancem: Kot domači Krvavec

Tadej Pogačar pred klancem: Kot domači Krvavec
22.02.2021 AVTOR: DZ, vir: UAE Tour
Tadej Pogačar je po drugi etapi vodilni v skupnem seštevku dirke UAE Tour. Kaj je Pogačar povedal po vožnji na čas in pred prvo od dveh etap s ciljnim vzponom?
Jutri Jabel Heet. Ta klanec poznam zelo dobro. Je že skoraj kot domači Krvavec. Res mi je všeč klanec.

Tadej Pogačar o razpletu prve etape in vožnje na čas:
Jaz sem zadovoljen in z včerajšnjo etapo in tudi z današnjo. Včeraj je bila ekipa fenomenalna. Štirje smo bili spredaj, kar je bilo super. Na koncu je malo zmanjkalo za zmago. Ampak, pokazali smo, da smo močni, in da lahko dirkamo. Danes kronometer na polno. Zadovoljen sem. Vem, da sem bil pred startom v dobri formi, ampak na koncu štejejo sekunde in sem res zadovoljen, da sem tako odpeljal, kot sem. Jutri bo najbolj pomembno, ampak tudi naslednje etape so lahko vetrovne. Karkoli se lahko zgodi. Nikoli ne veš, kaj vse te lahko pričaka.

Tadej Pogačar o tem, da ni mogel nositi majice državnega prvaka:
Kar se tiče glede majice državnega prvaka. Ker Alpecin Fenix ni vozil, so se majice premaknile za eno mesto. Tako sem moral nositi belo majico namesto Almeide. Taka so pravila, majice na dirkah veljajo več kot majica državnega prvaka. Ampak, upam, da bom na naslednjih dirkah lahko kdaj pokazal državnega prvaka. Ampak, če bodo druge majice namesto zastave se ne bom branil. Imam zastavo na kolesu, na čeladi, tako da se malo vidi in sem ponosen na to, da lahko vozim zastavo na kronometru. Bi bil tudi jaz bolj vesel, če bi se temu dalo več pozornosti, da bi se to bolj videlo, ampak taka so pravila.

Tadej Pogačar o lanski prekinitvi dirke UAE Tour in letošnjih ukrepih:
Na žalost je tako bilo. Taka situacija je po celem svetu. Ni bilo nič kaj za narediti. Drugo mesto generalno. Letos malo bolj skrbno jemljejo. Se pazimo, smo v mehurčkih. Res striktno, samo znotraj ekipe. Na žalost kolesarji Alpecin Fenixa danes niso smeli startati, ker je bil nekdo iz osebja pozitiven na Covid-19. Res so organizatorji previdni, tudi kolesarji smo previdni in osebje. Ampak, lahko se zgodi. Morda so to prinesli z letališča. Ampak, nikoli ne veš. Vsaka dva dneva se testiramo. Sledimo temu. Upamo, da se to izpelje do konca, kot se mora in se dirka, tako kot se dirka. Na žalost ene ekipe ni več.

Tadej Pogačar o 3. etapi in ciljnem vzponu:
Jutri Jabel Heet. Ta klanec poznam zelo dobro. Je že skoraj kot domači Krvavec. Res mi je všeč klanec. Zagotovo bo dobra predstava gor. Morali bomo braniti rdečo majico. Bomo videli, kako bodo dirkale ostale ekipe in upamo na najboljše noge.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ