Tadej Pogačar pred odhodom v Flandrijo

Tadej Pogačar pred odhodom v Flandrijo
17.09.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kolesarska zveza je pred odhodom prvega dela ekipe na svetovno prvenstvo v kolesarstvu pripravila novinarsko konferenco. Prek Zooma je z mediji govoril tudi Tadej Pogačar.

O tem, da bo na cestni dirki kar osem kolesarjev:
Na evropskem prvenstvu nas je bilo resda samo pet, ampak je bila tudi proga taka, da prav veliko drugače ne bi bilo, tudi če bi nas bilo deset. Na svetovnem prvenstu pa je pred nami vseeno 270 kilometrov. Belgija. Levo, desno. Zelo pomembno bo, da nas bo čim več. V bistvu je zelo pomembno, da imamo super ekipo. Mislim, da če se bomo skupaj vozili in bomo dali vse od sebe, potem bomo v ospredju in bomo lahko ciljali kar visoko na tem prvenstvu.

O dolžini vožnje na čas:
Danes moram narediti še zadnji trening za kronometer. Želja je seveda priti čim višje. Na evropskem prvenstvu sem videl, kako se je peljati na takih prvenstvih. Na svetovnem prvenstvu je kronometer dolg 43 kilometrov. Tudi to smo že vozili na državnih prvenstvih. 44 kilometrov. Mislim, da če najdem pravi ritem od starta, če se bom dobro pripravil, da ne bom preveč svež, potem lahko opravim kar soliden kronometer.

O ekstremni dolžini cestne dirke:
Liege-Bastogne-Liege se tudi dirka skoraj sedem ur. Mislim in upam, da so mi zdaj te dirke, ki sem jih odpeljal dale še nekaj več. Da bo to dovolj, in da me po 250 kilometrih ne bo zabilo. Da bom še vedno tisti pravi tudi v zaključku, tako da se bova lahko z Matejem igrala.

O selektivnosti trase:
Svetovno prvenstvo je vedno specifična dirka. Vozi se v okviru reprezentanc, tako da je vse manj kontrolirano. Zato je več različic, kaj se lahko zgodi. Če pride do padca ali selekcije na veter, bo dirka zelo selektivna. Tudi, če vreme ne bo ravno lepo, dirka ne bo prav lahka. Zagotovo pa so Belgijci tista prva reprezentanca.

O stopnjevanju forme:
Upam, da bo forma na SP še malenkost boljša, kot je bila prejšnji teden. Bomo videli z dirke v dirko, kje bo najboljša forma v tem zaključnem delu. Mislim, da nisem daleč od tiste spomladanske forme. Upam na dobre noge v Belgiji in potem na italijanske klasike.

O zelo močni reprezentanci:
Res. S tako ekipo, kot jo imamo, lahko marsikaj počnemo. Zdi se mi, da v prejšnjih letih nismo mogli. Zdaj imamo tudi Primoža Rogliča, Jana Tratnika. Oba lahko tudi na takih progah dirkata. Potem je tu Luka Mezgec, ki je najhitrejši v reprezentanci. Če pride do konca v ospredju, potem je lahko med najhitrejšimi in lahko doseže izvrsten rezultat.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ