Tadej Pogačar pred SP: Vsako leto komaj čakam svetovno prvenstvo

Tadej Pogačar pred SP: Vsako leto komaj čakam svetovno prvenstvo
26.09.2021 AVTOR: DZ

Nedelja je pred vrati, četrtek pa je bil dan, ko so bili Slovenci na SP v Flandriji na voljo medijem. Takoj po treningu in ogledu trase, na kateri se bodo merili z najboljšimi. Tudi Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar očitno stopnjuje svojo formo in je zdaj že odlično pripravljen pred cestno dirko svetovnega prvenstva. Po ogledu proge cestne preizkušnje je bil zadovoljen. Trasa sicer ustreza Mateju Mohoriču, tudi Pogačar bi lahko poskušal izkoristiti morebitno priložnost.. Kaj je novinarjem povedal po opravljenem ogledu pa v nadaljevanju.

O četrtkovem ogledu trase cestne dirke: Bili smo kar razpoloženi. Sicer smo vedeli, kaj nas čaka danes. Malce smo preizkusili opremo, ovinke, klance. Tudi drug drugega smo stestirali. Naredili smo kar v redu trening in komaj čakam nedeljo.

O posebnih občutkih, ko obleče državni dres: Že pri dečkih je reprezentanca z eno dirko na leto. Že tam dobiš tisto iskro in uživaš v tistih dirkah. Od mlajših mladincev naprej pa imaš vedno več dirk za reprezentanco in v bistvu pri starejših mladincih voziš več z reprezentanco kot za ekipo. Od nekdaj mi je zelo všeč biti s fanti, z reprezentanti in se mi zdi, da se imamo vsako leto fajn. Vsako leto komaj čakam svetovno prvenstvo.

O pomenu dirkanja za reprezentanco: Odraščali smo skupaj. Slovenski kolesarski krog je zelo majhen, tako da se vsi dobro poznamo. Res je lepo priti, se podružiti, potrenirati in dirkati skupaj. Za ekipo voziš celo leto, za reprezentanco pa enkrat, dvakrat, morda trikrat na leto, kot je bilo to letos. To je to in to moraš izkoristiti.

O vse boljši formi: Od evropskega prvenstva dalje se kar v redu počutim. Noga je, volja tudi. Se pa pozna, da je sezona bila že dolga in da sem dirkal vsako dirko na polno. Nikoli ne veš, kdaj spet pride slab dan, ampak sam sem kar optimističen, da bom v nedeljo imel dober dan.

O sodelovanju z Matejem Mohoričem: Tukaj smo vsi Slovenci. Vsi se poznamo že veliko let in vedno dirkamo eden proti drugemu. Tukaj pa stopimo skupaj in smo res klapa. Je fajn dirkati z vsemi ostalimi in res se imamo prijetno.

O tem, kako natančno je vse naštudiral Matej Mohorič: Včasih pridejo prav te malenkost. Včasih pa je boljše, če greš na dirko sproščen. Mislim, da nas je Matej kar poučil o barih in vsem tem, kako se kakšno kolo pelje po kockah. On se je v to res vrgel. To mu ustreza. Sam pa sem tak, da včasih ja, včasih ne.

O taktiki na nedeljski dirki: Morda nismo tista nacija, ki mora nastopati v ospredju. Mislim, da so za to Belgijci in Italijani. Mi bomo lahko igrali na bolj različne karte kot oni in za to imamo res lepe možnosti.

O tem ugledu Slovencev v karavani: Mislim, da nas v grupi kar spoštujejo. Tudi vsi se znamo po skupini dobro voziti.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ