Tadej Pogačar prek Matajurja do vodstva

Tadej Pogačar prek Matajurja do vodstva
07.09.2018 AVTOR: DZ, vir: LGX / facebook

Tadej Pogačar nadaljuje z vrhunskimi predstavami. Na dirki po Furlaniji je v kraljevski etapi do Matajurja zasedel drugo mesto. Dovolj za prevzem vodstva.

Kolesarji moštev Ljubljana Gusto Xaurum in MebloJogi Pro Concrete v teh dneh nastopajo na dirki po Furlaniji v Italiji. Za kolesarji je druga in obenem najtežja etapa. Filetto Umberto je gostil start, cilj pa je bil na Matajurju. Govorimo o 152 kilometrov dolgi preizkušnji. Izmed Slovencev je bil po prvi etapi v najboljšem položaju Tadej Pogačar, ki je bil včeraj član ubežne skupine in je zasedel osmo mesto. Pogačar je očitno obdržal pripravljenost z dirke Tour de l'Avenir, ki jo je tudi dobil.

Tokrat se je vse odločalo na Matajurju. Po dobrih štirih urah dirkanja je imel v samem zaključku največ moči Kolumbijec Einer Augusto Rubio, ki je premagal prav Tadeja Pogačarja in Simoeja Ravanellija. Vsi trije so imeli isti čas. Ostalih Slovencev v ospredju ni bilo. Pogačar pa je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Pred tretjo in obenem zadnjo etapo ima 19-letni kolesar 25 sekund prednosti pred 30-letnim Dimitrijem Sokolovom. Andrea Di Renzo na tretjem mestu zaostaja za 1:44. Zmagovalec današnje etape Rubio je četrti, a njegov zaostanek znaša že 3:27. Lignano bo gostil start zadnje etape, ki se bo končala v Gorici.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ