Tadej Pogačar preprosto najboljši!

Tadej Pogačar preprosto najboljši!
09.02.2020 AVTOR: DZ

Zadnjo etapo na dirki po Valenciji je v sprintu dobil Fabio Jakobsen. Junak petih dni pa Tadej Pogačar! Dobil je še tretjo krajšo etapno dirko v manj kot letu dni.

Peta in obenem zadnja etapa na dirki po Valenciji je bila ravninska. Paterna je gostila start, cilj pa Valencia. Etapa je bila dolga vsega 97 kilometrov in bolj ali manj je bilo jasno, da se bodo za etapno zmago udarili sprinterji. Obenem pa tudi, da bo v skupnem seštevku težko prišlo do večjih sprememb. Tadej Pogačar je po dveh etapnih zmagah - dobil je obe etapi s ciljnima vzponoma - branil majico vodilnega v skupnem seštevku.Houle, Samitier, Romano in Agirre so bili člani ubežne skupine, vendar pa Pogačarja niso ogrožali. Sprinterske ekipe pa jih tudi niso spustila prav daleč. Aktivni so bili predvsem kolesarji Deceuninck Quick Stepa in Jumbo Visme. V zaključnih kilometrih so se v boj za pozicije vključili še kolesarji Mitcheltona Scotta z Luko Mezgecem in Lotto Soudala z Johnom Degenkolbom. Štiri kilometre pred ciljem je bil v ospredju tudi Tadej Pogačar, ki ni želel ničesar prepustiti naključju.

Tehnično zahteven zaključek so najbolje izkoristili člani Deceuninck Quick Stepa. Fabio Jakobsen je njihov adut v takih zaključkih in tokrat mu je Davide Ballerini pripravil odličen izhodiščni položaj. Jakobsen je to znal izkoristiti. Na koncu je premagal Dylana Groenewegna, zmagovalca dveh sprinterskih etap na letošnji dirki. Tretji je bil John Degenkolb. Najboljši izmed štirih Slovencev v tem zaključku je bil kar Tadej Pogačar na 22. mestu. Pogačar je dirko tudi dobil.V skupnem seštevku je po petih dneh za šest sekund ugnal Jacka Haiga in Taa Geoghegana Harta. Sledili so Martin, Teuns, Poels, Izagirre, Fernandez, Rodriguez in Valverde. Jan Polanc, ki se je izkazal kot odličen Pogačarjev pomočnik na vzponih je dirko končal na 14. mestu. Matej Mohorič pa je bil 24. Luka Mezgec je bil 77. Za vse Slovence je to bila prva dirka v sezoni. Najboljši po točkah je bil Dylan Groenwegen. Najboljša ekipa je Bahrain McLaren.

Pogačar je bil tudi najboljši med mladimi kolesarji in najboljši drugi po točkah na gorskih ciljih. Tu je zmagal Gonzalo Serrano. Za Pogačarja je to nova zmaga na krajših etapnih dirkah. Lani februarja je dobil dirko po Algarveju, maja pa dirko po Kaliforniji. Vmes je blestel še na dirki po Baskiji, potem na dirki po Sloveniji in ob koncu sezone še s tremi etapnimi zmagami in končnim tretjim mestom na španski Vuelti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ